Cariera

#Villa HePa #antreprenori #afaceri

Villa HePa sursa inspiratiei pentru antreprenorii care vad afacerile altfel

Putem spune multe despre Villa HePa. Putem vorbi despre arhitectura sa, specifica Brasovului. Mixul dintre frontoanele gothice triunghiulare, cupole si arcade inspirate din fluiditatea si rotunjimile barocului sau balcoanele in stil clasicist, de palat florentin. Putem vorbi despre istoria sa lunga ce se omogenizeaza cu istoria vie, reliefata prin cladirile din cartierul Dirste. In acest cartier regasim laolata Fabrica de bere “Aurora”, Biserica Sfanta Treime – monument istoric construit in secolul al XVIII-lea, troita de pe dealul Pleasa, precum si Lacul Noua si un parc de distractii.

 

Cartierul Dirste este exemplificarea vie a comuniunii dintre istorie si prezent, la fel ca Villa Hepa - pe fostul ei nume, Casa Hesshaimer.

Casa Hesshaimer a fost proiectata de arhitectul Albert Schuller in 1903, pentru detinatorul fabricii de ciocolata Hess ( mai tarziu denumita Cibo in 1970 si Poiana 1990), Adolf Hesshaimer ce isi dorea o casa de vacanta.

Casa are o istorie stufoasa si nu neaparat fericita. Cu toata frumusetea ei, arhitectura, gradinile interioare si peisajul montan ce o imprejmuia, aceasta a fost luata in regimul comunist si concesionata. Bineinteles, casa frumoasa, impunatoare a inceput sa fie erodata de timp si neglijenta.

Insa in 2006 casa a fost salvata de la sucombare de catre antreprenorul vizionar Werner Schmidt. Darapanatura ce candva fusese o casa cocheta, un simbol a potentei financiare a comerciantilor, a prins iar viata in ochii domnului Schimdt. A cumparat casa si, cu multe eforturi, a reusit sa goleasca locatia de chiriasii daunatori.

Acest proces a durat 8 ani. In 2014 incepe o restructurare ampla a casei. Sunt cautate schitele originale, se incearca salvarea fiecarei bucati din casa originala, iar in 2015 casa a primit un nou nume Villa HePa. O locatie istorica deschisa publicului, dar doar pentru evenimente – din dorinta de a o prezerva.

Werner Schimidt a transformat iubirea sa pentru arhitectura si istoria Brasovului intr-o afacere de succes. O afacere care aduce bucuria pe buzele oamenilor si face parte din evenimentele importante din vietile acestora. Putin specific casei daca ne gandim la relevanta istorica a acesteia pentru oras.

Astazi, Villa HePa primeste invitati mici si mari, in evenimente corporate sau strict de familie, in cele 3 saloane, mobilate elegant, de la parter. Daca va intrebati de ce doar parterul este dedicat evenimentelor, raspunsul este destul de simplu – etajul este pentru cei mici. Asa cum recunoaste si domnul Schimdt, Villa HePa a fost adusa la viata pe cheltuiala timpului sau cu familia. Asadar, intreaga vila este dedicata copiilor sai. Ce metoda mai buna de a expune acest lucru decat prin transformarea etajului superior in “gradinita HePa”, un loc unde micutii se pot distra in voie si siguranta?

In Villa HePa se pot organiza evenimente:

  • Evenimente corporate: 
    - evenimente dedicate clientilor; 
    - evenimente de sezon;
    - aniversari;
    - lansari de produs; 
    - vernisaje;
    - o cina privata cu partenerii de afaceri alaturi de familii si copii.
     
  • Evenimente de familie: 
    - zile de nastere atat pentru copii cat si pentru adulti;
    - un mic botez;
    - un carnaval pentru mici si mari.

Durata unui eveniment poate fi incadrata intre 3 si 12 ore.

Iar pentru ca echipa HePa este implicata in munca lor si vrea sa stii cat este de importanta este reusita evenimentului tau pentru ei, iti pun la dispozitie: bar, catering – cu meniuri personalizate, o echipa profesionista de organizat evenimente, decoratiuni si aranjamente florale.

Puteti lua legatura cu Villa HePa prin

TELEFON

0723142132

Si o gasiti la adresa:

Brasov

Str. Lacurilor nr.35 

//hepa.ro/vila-hepa/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea