Umanitar

# cautare voluntari #medici fara frontiere #voluntari

Organizatia Medici fara Frontiere cauta romani pentru misiunile umanitare

Organizatia Medici fara Frontiere cauta personal medical si non-medical care sa participe la actiunile umanitare - e vorba de medici anestezisti, ginecologi, epidemiologi, chirurgi, moase, asistente, dar si de specialisti in logistica/aprovizionare si resurse umane.

Organizatia cauta oameni care isi doresc sa se implice in misiunile de salvare din cele mai defavorizate zone din lume, oameni capabili sa se adapteze la situatii noi, apti sa improvizeze, rezistenti la stres si care au cunostinte de engleza si/sau franceza. Costurile de transport, vize, cazare, diurna, vaccinuri sunt acoperite de organizatie. Misiunile pot dura intre 1 si 12 luni si sunt platite, desi nu salariul ar trebui sa fie motivatia celor care aplica, ci faptul ca-i pot ajuta pe cei care au nevoie de acces la servicii de sanatate.

O cursa impotriva pandemiei – Raport Medici fara Frontiere COVID-19 2020

Organizatia Medici fara Frontiere este in linia intai in batalia cu epidemiile de mai multi ani. Pe langa provocarile date de infectarile mortale cu ebola sau holera, echipele Medici fara Frontiere lupta acum sa raspunda pandemiei COVID-19 in mai mult de 70 de tari in care activeaza, in timp ce deschid noi proiecte in tari care devin puncte de interes pandemice.

Medici fara Frontiere se implica si in Europa

Organizatia sprijina spitalele care au fost coplesite de numarul mare de cazuri: Italia, Spania, Belgia si Franta, dar si tarile din zone defavorizate, precum Siria.

De-a lungul proiectelor, echipele Medici Fara Frontiere si-au imbunatatit masurile de prevenire si control al infectiilor pentru a proteja pacientii si personalul si pentru a preveni raspandirea virusului.

Sistemele de sanatate din intreaga lume au nevoie urgenta de echipamente de protectie, astfel incat serviciile medicale esentiale sa poata fi oferite. Lipsa globala a acestor echipamente arata realitatea celor care lucreaza in domeniul sanatatii din majoritatea tarilor in care Medici fara Frontiere activeaza. Mai exact, se confrunta cu lipsuri de elemente de protectie cruciale, cum ar fi mastile si testele. Accesul la acestea devine din ce in ce mai dificil  pe masura ce COVID-19 se raspandeste in tarile cu acces limitat la aceste instrumente.

In Europa si SUA, care sunt in prezent epicentrele pandemiei, echipa Medici fara Frontiere se concentreaza pe imbunatatirea ingrijirii pentru cei mai vulnerabili si cu risc crescut, cum ar fi persoanele in varsta din casele de ingrijire, persoanele fara adapost si migrantii care traiesc in conditii precare.

”In vizitele noastre la casele de batrani, observam intotdeauna lipsa echipamentului de protectiede baza si lipsa de screening pentru cei care se afla in prima linie. Este important sa ii testam cat mai repede posibil pe cei care se afla in centrele de ingrijire. Sunt extrem de vulnerabili si prezinta un risc dublu din cauza varstei si a conditiilor de trai comune.”, spune Caroline De Cramer, consilier medical Medici fara Frontiere pentru programele din Belgia.

Medici fara Frontiere - masuri de reducere a transmiterii virusului in zone defavorizate

La nivel mondial, organizatia si-a propus sa ajute la reducerea virusului in comunitati prin incurajarea distantarii sociale si promovarea masurilor care pot opri  coronavirusul. Pentru persoanele dependente de activitatile zilnice pentru supravietuire, cum ar fi cele care lucreaza in fabrici sau in zone supraaglomerate, autoizolarea si blocarea nu sunt solutii realiste.

“Cele mai multe recomandari pentru protejarea oamenilor impotriva virusului si incetinirea raspandirii acestuia pur si simplu nu pot fi implementate in Idlib”, spune Cristian Reynders, coordonator de teren pentru operatiunile MSF in nord-vestul Siriei. „Cum poti cere oamenilor sa stea acasa pentru a evita infectia? Unde este chiar casa lor? Vorbim despre aproape un milion de persoane stramutate - cel putin o treime din populatia totala a lui Idlib - majoritatea locuind in corturi in tabere. Nu mai au case. ”

De aceea, acolo unde este posibil, se distribuie sapun si se amenajeaza puncte de apa, astfel incat oamenii sa se spele in mod regulat pe maini. Aceste masuri, precum si asistenta suplimentara (furnizarea de masti de stofa reutilizabile) sunt chiar mai cruciale pentru persoanele cu risc de a dezvolta complicatii grave, inclusiv persoanele in varsta si cele cu alte boli, precum diabetul, hipertensiunea, cancerul, HIV sau tuberculoza.

Astfel, nevoia de a mari echipa Medici fara Frontiere este esentiala. Din cauza restrictiilor de calatorie, planificarea misiunilor de teren este dificila in acest moment. Cu toate acestea, organizatia continua sa recruteze personal pentru proiecte umanitare. 

Mai multe detalii despre ce inseamna sa faci parte din echipa Medici fara Frontiere si cum te poti inscrie, gasesti aici.

Cei interesati sa plece intr-o misiune de teren alaturi de MSF, pot trimite cererea aici.

 Medici fara Frontiere (https://medici-fara-frontiere.ro/)

Medici fara Frontiere / Medecins sans Frontieres / Doctors without Borders este o organizatie umanitara internationala creata de medici si jurnalisti, care a luat nastere in 1971 in Franta. Ofera ajutor impartial oamenilor afectati de conflicte armate, epidemii, dezastre naturale si celor care nu au access la ingrijire medicala, indiferent de etnie, religie, sex sau afiliere politica. In 1999, Medici fara Frontiere a primit Premiul Nobel pentru Pace. Astazi este prezenta in peste 70 de tari din intreaga lume.

Uneori, Medici Fara Frontiere ia atitudine pentru a indrepta atentia publicului catre crize actuale intrate intr-un con de umbra, pentru a-i face pe oameni sa devina constienti de abuzurile ce au loc in lume, pentru a critica inegalitatile din sistemul de acordare de ingrjiri medicale si pentru a combate incercarea politicului de a profita de pe urma actiunilor umanitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea