Stiinta & Tehnologie

#mark zuckerberg #salariu Mark Zuckerberg #salariu Larry Ellison #salariu bill gates

Salariul socant al lui Zuckerberg si cat castiga alte nume grele din industrie

Anuntul facut de Mark Zuckerberg privind salariul sau din 2013, 1 dolar, a socat o intreaga planeta. Fondatorul Facebook nu este insa singurul care prefera sa incaseze un salariu simbolic.

La acelasi nivel salarial se mentine si Larry Ellison, cofondator si presedinte al Oracle. Acesta incaseaza de la inceputul crizei globale un salariu anual de un singur dolar. Incercarea lui de anul trecut de a reveni la salariul detinut in 2005, 975.000 $, a fost respinsa in octombrie in cadrul Adunarii Generale a Investitorilor.

Nu le plangeti de mila, insa! Datele facute publice atat de Facebook, cat si de Fiscul american arata ca Mark Zuckerberg a avut in 2012 venituri de 2,28 miliarde dolari, iar anul trecut a depasit cifra de 10 miliarde. Nici Ellison nu o duce prea rau, el incasand un venit rezultat din actiunile Oracle de 96,2 milioane dolari in 2012 si inca 78,4 milioane anul trecut.

Cel mai bogat om de pe planeta, Bill Gates, cofondatorul Microsoft, nu joaca deloc rolul de om modest. Gates si-a ridicat integral salariul de 8.185.357,89 dolari pe anul 2012. In 2013, veniturile sale totale s-au cifrat la 11,5 miliarde dolari.

Sursa foto: bussinesinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea