Stiinta & Tehnologie

#android open source #open handset alliance #android

Open Handset Alliance isi intareste randurile cu 13 membrii noi

open handset alliance a anuntat primirea a inca 13 noi companii in randurile sale. Noii membrii demonstreaza suportul pe care il acorda platformei Android si asigura succesul ei.

Informatiile vin direct de pe pagina oficiala a celor de la Open Handset Alliance care a fost reactualizata cu cateva nume noi.

Planurile "OHA"

Chiar daca Open Handset Alliance nu a anuntat oficial numele celor 13 noi companii, printre ele se afla Freescale, firma care producea chip-urile pentru telefonele Motorola si operatorul chinez de telefonie mobila, China Telecom. Odata cu aderarea noilor membrii, alianta spera ca piata de aplicatii pentru Android va creste si ea considerabil si vor ajunge la o audienta globala. Viitoarele dispozitive mobile cu Android vor fi mai ieftine, dar mult mai inteligente, vor avea servicii mult mai competitive, aplicatii pentru internet mult mai bogate si interfete de utilizator mai usor de utilizat.

"A fost un pas logic in calatoria pentru internetul mobil. Atunci cand lucrezi cu platforme pentru mobile emergente este nevoie de servicii bune si produse inovative ", a declarat Frank H Rovekamp, Global Chief Marketing Officer din cadrul Vodafone Group, unul din membrii Aliantei.

Decembrie 2008

Open Handset Alliace si-a mai deschis portile si in luna decembrie din 2008 cand adauga "portofoliului" alte 14 companii: KM Semiconductor Inc., ARM, ASUSTek Computer Inc., Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin International Inc., Huawei Technologies, Omron Software Co. Ltd, Softbank Mobile Corporation, Sony Ericsson, Teleca AB, Toshiba Corporation si Vodafone.

Unele dintre acestea au realizat deja dispozitive mobile care sa ruleze sistemul de operare Android, contribuind la proiectul android open source. Unul din producatorii care au integrat deja Android in produsele lor este Sony Ericsson.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea