Stiinta & Tehnologie

#android #nexus one #google

Google Nexus One a fost anuntat oficial

Terminalul care se afla sub semnul intrebarii la sfarsitul lui 2009, Nexus One , a fost in sfarsit anuntat oficial de catre cei de la Google.

Asemenea telefonului mobil G1, primul dispozitiv care rula sistemul de operare Android si a fost realizat de producatorul taiwanez HTC.

Specificatii tehnice

Noul terminal Google Nexus One este compact, masurand 119 x 59,8 x 11,5 mm si avand o greutate de 130 de grame. Modelul este dotat cu un ecran AMOLED de 3,7 inch cu rezolutie generoasa de 480 x 800 pixeli. Asemenea iPhone-ului si acest terminal are o singura "tasta" fizica. Totusi, in loc de un buton, cei de la HTC au folosit un trackball ca si in cazul lui HTC Hero. Google Nexus One este echipat cu precesorul Qualcomm Snapdragon QSD8250 de 1 GHz. Totusi, lansarea noului dispozitiv mobil aduce si o noutate si anume o noua versiune a sistemului de operare Android, varianta 2.1. Imbunatatirile duse sunt destul de multe, cinci panouri ale ecranului principal (in loc de trei), widgeturi noi, wallpaper-uri interactive care "raspund" atunci cand ecranul tactil este atins, meniu principal in 3D si o aplicatie "speech-to-text".

Alte detalii

La capitolul conectivitate modelul se prezinta foarte bine fiind dotat cu standarde GPRS, EDGE, Bluetooth si USB 3G cu HSDPA si HSUPA, plus Wi-Fi. Modelul mai este echipat cu o camera foto de 5 MP cu flash si autofocus, tehnologia de detectare a fetei si functia geo-tagging.

Lui Google Nexus One nu ii lipsessc nici receptorul GPS, busola digitala, serviciul Google Maps , integrarea serviciilor Google Search, Gmail, YouTube, Google Talk sau Picasa si are player muzical si video.

In Statele Unite ale Americii, Marea Birtanie, Singapore si Hong Kong Google Nexus One poate fi achizitionat la mai putin de de 550 USD. Din primavara lui 2010, noul telefon Google va fi disponibil si in Europa prin operatorul de telefonie mobila Vodafone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea