Stiinta & Tehnologie

#formula 1 #lotus 98T #accident masina f1 #goodwood

Lotus F1 din 1986 implicat intr-un accident la Goodwood (video)

O masina de Formula 1 Lotus 98T din 1986 a fost implicata intr-un accident, weekendul trecut, la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Soferul bolidului a pierdut controlul si a intrat in balustrada facuta din baloti.

Fiind o varianta mai evoluata a lui 97 T, Lotus 98T a fost proiectat pentru sezonul de Formula 1 din 1986 si a fost condus de legendarii Ayrton Senna si Johnny Dumfries. Motorul de 1.5 litri turbo dezvolta intre 1.200 CP si 1300 CP. Motorul putea fi cuplat la o transmisie manuala in cinci (pe masina lui Senna) sau sase trepte (pe masina lui Dumfries).

In timpul celor 16 curse din sezonul de Formula 1 1986, Lotus-ul 98 T condus de Senna a castigat Grand Prix-ul Spaniei si al Detroitului.

Festivalul Vitezei de la Goodwood din acest an a fost plin de evenimente, din pacate nu toate au fost placute, fiind vorba si de accidente in care au fost implicate masini extrem de scumpe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea