Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #energie electrica #incarcare telefon

Mod inedit de a-ti incarca telefonul mobil

Oamenii de stiinta au descoperit o noua tehnologie inedita pentru incarcarea bateriei telefonului mobil, cu ajutorul urinei.

Aceasta tehnologie utilizeaza baterii cu combustibili microbieni care produc electricitate direct din descompunerea materiei organice.

Potrivit primului experiment, cercetatorii au reusit sa produca energie electrica cu ajutorul acestei materii pentru a trimite cateva SMS-uri, pentru a naviga pe internet si chiar au putut efectua un scurt apel telefonic.

"Urina noastra este o sursa inepuizabila. Ceea ce este formidabil in cazul ei este faptul ca nu vom mai depinde de capriciile vantului sau de soare. Efectuarea unui apel reprezinta actiunea care necesita cea mai mare cantitate de energie pe un telefon mobil, dar vom ajunge in punctul in care vom putea incarca bateriile telefonului pentru perioade indelungate", a declarat Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University.

Sursa foto: yoda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea