Social

# incendiu colectiv #morti colectiv #incendiu

Vesti teribile despre ranitii de la Colectiv: "Urmeaza o saptamana de foc"!

Sorin Cimpeanu, premierul interimar al Romaniei, vine cu vesti proaste despre starea ranitilor in incendiul Colectiv. Acesta a anuntat ca, desi starea unor pacienti este acum stabila, aceasta se poate schimba in orice clipa. 

In aceasta dimineata au murit patru persoane, iar medicii sunt rezervati in privinta starii ranitilor. 

Avem patru decese. Maine, va sosi o echipa de medici francezi pentru a evalua starea si vom vedea urmatorul transport pentru spitalele din Franta. Luni dimineata va veni o echipa de medici din Germania. Un alt subiect ar fi acela al sprijinului acordat de Guvern. Am anuntat ca vor fi decontate integral costurile pentru pacientii transferati in strainatate. In ceea ce priveste apartinatorii, vom deconta cheltuielile indiferent de durata necesara de transport, cazare si masa pentru cate un apartinator.

Acest decont se va face in regim de urgenta intr-o prima faza fie prin directiile consulare, ministerul de Externe, ambasade, fie printr-un program de ajutor de urgenta gestionat de catre ministerul Muncii. Vom vedea astazi care e cea mai rapida forma de decontare. Colegii se intalnesc astazi. Asta intr-o prima faza pentru ca se lucreaza la nivelul ministerului Muncii pentru initierea unui program de asistenta si sprijin complex de reintegrare a victimelor a acestui tragic eveniment. E vorba de integrare pe mai multe planuri. As vrea sa multumesc echipelor de medici care sunt reprezentate aici de domnul prof. Lascar, domnul prof. Enescu care au facut, va rog sa ma credeti, eforturi cu totul deosebite. Vreau sa multumesc echipelor de piloti de pe avioanele militare si SMURD si in acelasi timp recunosc faptul ca urmeaza o saptamana de foc. E cea mai incarcata saptamana cea care incepe astazi. Aceasta perioada, din pacate, este cea mai dificila. S-a incercat stabilizarea pacientilor si consider ca s-a reusit intr-o buna masura in conditiile date dar acum atentia medicala este si mai complexa in aceasta perioada. As vrea sa mai fac o precizare pentru ca doresc ca gestionarea acestei situatii sa se faca in deplina transparenta. Sprijinul apartinatorilor e un element important. Vreau sa multumesc fundatiilor care s-au implicat in decontarea cheltuielilor apartinatorilor", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea