Social

#traditii sfintii mihail si gavril #sfintii mihail si gavril

Sfintii Mihail si Gavril: Ce nu ai voie sa faci sub niciun chip!

Pe 8 noiembrie, crestinii ortodocsi celebreaza Sfintii Mihail si Gavril. Cei doi arhangheli purtatori de sabie ca simbol al biruintei sunt, potrivit credintei ortodoxe, conducatorii cetelor de ingeri si calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai.

Traditia romaneasca spune ca Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte. Pe 8 noiembrie, ziua praznicului celor doi Arhangheli, este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin si ghinion.

In ziua Sfintilor Arhanghel Mihail si Gavril se impart bucate si lucruri pentru sufletul mortilor, se aprind lumanari atat pentru cei vii, cat si pentru cei morti fara lumanare sau in imprejurari dramatice. In popor, ziua de 8 noiembrie mai poarta si numele de "vara arhanghelilor". Vremea in aceasta zi este mai calda decat ar trebui sa fie in aceasta perioada a lunii.
 
 

1,3 milioane de romani isi serbeaza astazi onomastica. Din totalul sarbatoritilor, aproape 600,000 sunt femei. Dintre acestea, peste 350.000 se numesc Mihaela, iar 220.000, Gabriela.

Dintre cei 700.000 de barbati care isi serbeaza astazi onomastica, peste 450.000 poata numele Mihai, iar putin peste 250.000 se numesc Gabriel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea