Social

#transfagarasan #top drumuri periculoase #drumuri periculoase

Transfagarasanul, pe lista celor mai periculoase drumuri din lume

BBC a publicat un articol despre sapte dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Transfagarasanul se afla pe locul 3 in acest top, potrivit mediafax.ro.

1. Drumul National 5, din Madagascar. Format din nisip, roci solide si poduri, drumul, care masoara 200 de kilometri, necesita 24 de ore pentru a fi parcurs.

2. Trecatoarea Rohtang, India. Alunecarile de teren si vremea imprevizibila sunt factori de risc.

3. Transfagarasanul. Masoara 90 de kilometri si este format din curbe si coborari periculoase. A fost desemnat de echipa Top Gear "cel mai frumos drum din lume".

4. Autostrada Eyre, Australia. Pe aceasta sosea pot fi intalnite adesea o multime de animale, de la canguri, pasari emu sau camile.

5. Autostrada Prithvi, Nepal. Masoara 174 de kilometri, putand fi vazute privelisti minunate, precum varful Annapurna, al 10-lea ca inaltime din lume.

6. Autostrada Kolyma, Siberia. A fost construita de sute de mii de prizonieri politici care au fost exilati in gulagurile din regiune in timpul regimului lui Stalin intre anii 1930-1950.

7. Autostrada Prithvi, Nepal. Masoara 174 de kilometri, de la Kathmandu la Pokhara, putand fi vazute privelisti minunate, precum varful Annapurna, al 10-lea ca inaltime din lume.

Sursa foto: pensiuneadracula.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea