Social

#concert alexandru tomescu # turneul stradivarius 2014 #eduard kunz

Alexandru Tomescu porneste in Turneul Stradivarius 2014. Iata unde va concerta!

Daca e luna mai, e Turneul National Stradivarius! Violonistul Alexandru Tomescu se pregateste sa plece pentru al saptelea an consecutiv intr-o calatorie ce il va purta in 12 centre culturale din România. Il va avea alaturi de el pe scena pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, intr-un program integral Prokofiev.

Într-o continuă căutare a perfecţiunii, ce l-a dus în ultimii ani în zona spectacolelor sincretice, combinând muzica cu proiecţii video sau teatru non-verbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o formă esenţializată a muzicii. In the Mood for Prokofiev este titlul turneului, programul propunând o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

În premieră, concertele turneului Stradivarius se vor deschide cu piesa unui tânăr, chiar foarte tânăr compozitor român. Este vorba despre Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti. El este câştigătorul concursului nonconformist lansat în urmă cu câteva luni de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – practic o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă. Mai multe detalii aici.

 

Itinerarul Turneului Naţional Stradivarius 2014:

18 mai – Târgu Mureş – Palatul Culturii, ora 19.00

20 mai – Bistriţa – Sinagoga, ora 19.00

21 mai – Cluj-Napoca – Casa Studenţilor, ora 20.00

25 mai – Timişoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00

27 mai – Oradea – Filarmonica, ora 19.00

29 mai – Hunedoara – Castelul Corvinilor, ora 19.00

30 mai – Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii, ora 19.00

3 iunie – Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00

4 iunie – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00

7 iunie – Bacău – Filarmonica, ora 19.00

9 iunie – Iaşi – Universitatea Naţională de Arte “George Enescu”, ora 19.00

11 iunie – Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00

Mai mult, ediţia 2014 a evenimentului se înscrie în tradiţia iniţiată de Alexandru Tomescu – aceea de a integra o coordonată de responsabilitate socială. Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 şi luptei împotriva abandonului copiilor. Publicul este invitat să afle mai multe despre HHC România, organizaţie care de 15 ani se ocupă cu desfiinţarea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzică vor avea ocazia să ajute HHC România să îşi îndeplinească misiunea: aceea de a închide toate orfelinatele de tip vechi până în 2020.

Pentru mai multe informaţii despre Turneul Naţional Stradivarius 2014 – In the Mood for Prokofiev, vizitaţi pagina www.AlexandruTomescu.com, iar pentru a fi în permanent contact cu muzicienii pe parcursul evenimentului, vă invităm să daţi like paginilor de Facebook ale celor doi artişti: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial şi https://www.facebook.com/eduardkunzpianist.

Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului.

Drumul lui în muzică a început odată cu lecţiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a continuat apoi cu studii îndrumate de maestrul Ştefan Gheorghiu în România şi de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci şi Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepţională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jacques Thibaud (Paris, Franţa), Paganini (Genova, Italia), George Enescu (Bucureşti, România), Sarasate (Pamplona, Spania), Kloster Schöntal (Germania) etc.

Au urmat concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur. Studiile şi activitatea concertistică de peste graniţe au însemnat pentru Alexandru Tomescu dobândirea unei experienţe pe care şi-a propus s-o valorifice în propria sa ţară, astfel că a decis să revină la Bucureşti pentru a schimba percepţia asupra muzicii clasice. A iniţiat primele turnee de muzică clasică finanţate exclusiv prin fonduri private, demonstrând că în România există disponibilitate pentru produse culturale de calitate.

Eduard Kunz s-a născut în oraşul Omsk din Siberia, a studiat pianul cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova şi mai apoi cu Andrei Diev la Conservatorul National de Muzica „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova. A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi regretatul Mark Ray.

Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, Eduard Kunz a colaborat deja cu numeroase orchestre europene de renume. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii, printre care amintim Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova, a fost prezent pe scena prestigiosului Festival din Duszniki – „December Nights”, Festivalul Como de Garda, Grieg (Oslo), Al Bustan (Lebanon), Festivalul Keyboard din New York precum şi Festivalurile St. Magnus (Scotland) şi City of London.

 

De-a lungul timpului performanţele sale muzicale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzica clasică ale lumii din care amintim BBC Radio 3, Radio France, Radio Rai, Deutschland Radio Kultur şi Orpheus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea