Social

#recoltare #israel #ovule #inseminare artificiala #trafic de ovule #embriolog #gertilizare in vitro

Trafic de ovule in Capitala: Doi reprezentanti ai unei clinici private, retinuti de DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT) au retinut azi-noapte doi reprezentanti ai clinicii New Med Life pentru trafic de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro.

Surse judiciare, citate de Medifax, au declarat ca in acest caz au fost audiate zeci de persoane, intre care asistente si medici, la finalul audierilor procurorul dispunand retinerea pentru 24 de ore a doi reprezentanti ai clinicii bucurestene.

Cele doua persoane racolau tinere, de obicei studente din provincie cu situatie materiala precara, carora le ofereau intre 600 si 800 de euro pentru ovulele prelevate. Ulterior, celulele umane erau vandute cu 3.000-4.000 de euro cuplurilor care apelau la serviciile de fertilizare in vitro oferite de clinica respectiva.

Potrivit Politiei Romane, este vorba despre o adevarata grupare infractionala care a actionat pe relatia Romania - Israel, membrii acesteia fiind asistenti medicali, medici, embriologi, manageri de unitati medicale, cetateni romani si israelieni.

"Majoritatea cuplurilor beneficiare sunt din Israel, deplasandu-se periodic in Romania, in mod special pentru efectuarea inseminarilor artificiale mentionate", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea