Social

#somatii #declaratii #anaf #casatorie #amenzi #fisc #cuplu

Te-ai casatorit sau urmeaza sa faci acest pas? Trebuie sa dai declaratii la fisc

Tinerii insuratei au de acum noi griji! Fiscul sta cu ochii pe ei. Zeci de cupluri s-au trezit cu somatii acasa, dupa ce s-au casatorit. Cuplurile care nu raspund somatiilor de la ANAF risca amenzi usturatoare de pana la 5.000 de lei.

 

ANAF le cere tinerilor casatoriti sa-si declare relatiile economice pe care le-au avut la casatoria civila si la cea religioasa, cu firmele care le-au furnizat servicii, indiferent de tipul acestora.

Mai exact, Fiscul isi doreste sa cunoasca numele firmelor, numarul de telefon si adresele acestora. Cei care nu raspund solicitarii venite din partea ANAF risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei.

Cum suna solicitarea ANAF

"Va solicitam informatii despre persoane fizice/Intreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Intreprinderi Familiale/ Societati Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ati avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea casatoriei civile si religioase.
In sensul celor de mai sus, completati delcaratia alaturata, cu privire la persoane/ societati/ nr telefon/ adrese identificare/ intermediari/ orice alte date pe care le cunoasteti/ detineti privind:
formatie muzicala;
locatie eveniment;
servicii foto-video;"

Persoanele fizice nu au obligatii in ce priveste pastrarea unor documente privind eventualele tranzactii cu firme, PFA sau orcine altcineva furnizeaza serviciile verificate de ANAF.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.