Social

#racire atmosferica #ploi #vremea #iarna #vreme rece

Vremea se schimba radical! Vin ploile si ninsorile

Ne putem lua adio de la vremea frumoasa! Incepand de maine, 19 octombrie, vremea se schimba brusc. Ploile pun stapanire pe Romania iar temperaturile scad brusc cu pana la 10 grade Celsius.

Vineri cerul va fi variabil in toata tara si sunt asteptate precipitatii sub forma de ploi in cea mai mare parte a teritoriului. Vantul va sufla slab in toata tara, cel mult moderat pe cele mai inalte creste ale muntilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 24 de grade Celsius.

Sambata vremea se va mentine inchisa si va continua sa ploua in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 21 de grade Celsius.

Vremea se inrautaste duminica si in cursul saptamanii viitoare, cand la munte sunt asteptate ninsori. Temperaturile vor scadea progresiv, iar maximele nu vor depasi 17 grade Celsius.

Incepand cu data de 21 octombrie temperaturile vor incepe sa scada drastic, iar ploile isi vor face simtita prezenta, potrivit ANM.

"Din data de 20 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca temperaturile maxime vor scadea de la valori medii de 22 - 23 de grade spre medii de 13 grade, in data de 24 octombrie. Ulterior acestei date si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, variatiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Temperaturile minime vor creste de la 6 grade in medie, in primele zile ale intervalului, spre valori medii in jurul a 8 grade pana in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 4 grade in medie pana in 24 octombrie, dupa care variatiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 21 -28 octombrie", arata ANM.

"In perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scadea treptat pana spre o medie in jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie. Minimele vor creste de la aproximativ 2 grade in medie, in prima zi a intervalului, spre medii de 6-7 grade in data de 21 octombrie, apoi vor scadea pana spre 3-4 grade in medie, in 23 octombrie. Ulterior acestei date si pana la finalul intervalului de prognoza, variatiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmand a se inregistra in medie valori in jurul a 2 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 19 octombrie, dar mai ales in perioada 23 -28 octombrie", mai scrie ANM.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea