Social

#turisti #sistem electronic de evidenta a turistilor #infrastructura turistica

Sistemul electronic de evidenta a turistilor va fi functional incepand cu luna decembrie

Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), prin care vor fi inregistrati "in timp real" turistii cazati in pensiuni si hoteluri, va fi functional incepand cu luna decembrie.

Pe baza informatiilor obtinute se va justifica finantarea unor proiecte de infrastructura turistica.

"Speram ca SIET-ul sa fie functional la inceputul lunii decembrie in toate locatiile in care va fi instalat", a declarat Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Speram ca toate locatiile care sunt clasificate sa vina si sa solicite inscrierea, conform legii, si sa avem date in timp real pe care sa le putem comunica atat presei, cat si ministerelor care sunt interesate de astfel de statistici, pentru a lua deciziile corecte, in sensul inlesnirii accesului catre destinatiile turistice, a facilitarii transportului pe cale aeriana, apa sau drum, energie electrica si toate cele necesare", a adaugat acesta.

Sistemul va fi gestionat si auditat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). Din acest sistem, MDRT va prelua doar informatiile referitoare la numarul de turisti, varsta lor, de unde vin si unde intentioneaza sa calatoreasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea