Social

# contaminare #lapte #comercializare #aflatoxina #probe de lapte

Scandalul laptelui infestat din Serbia: Autoritatile romane neaga prezenta acestuia in tara noastra

Autoritatile romanesti au dat asigurari ca pe piata locala nu este comercializat lapte cu toxine importat din Serbia, noteaza evz.ro.

"Nicio cantitate din laptele produs in Serbia nu a ajuns pe piata din Romania. Precizam ca nu exista nicio alerta a Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje de la nivel european, care sa implice Romania privind lapte originar din Serbia, contaminat cu aflatoxina", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

La randul sau, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat astazi ca in 2012 in Romania au fost analizate 81 de probe de lapte, toate avand "rezultate conforme".

In cursul zilei de ieri, guvernul Serbiei a decis retragerea de pe piata a unor cantitati de lapte suspectat ca ar fi contaminat cu aflatoxina, o forma de mucegai care, in doze mari, poate cauza cancer de ficat.

Goran Knezevici, ministrul Agriculturii din Serbia, a afirmat ca a purtat o serie de discutii cu ministrii omologi din Ungaria, Romania, Coatia, Bosnia, Macedonia si Muntenegru, care i-au transmis ca "si ei au aceasta problema acum".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea