Social

Romania s-a calificat la Campionatul Mondial din Croatia 2009

Dupa rezultatele bune ale tricolorilor de la Euro, romanii au mai primit un cadou de la Masculin, calificata dupa 14 ani de pauza la un Campionat Mondial . cu 29-24 Muntenegru la Oradea si va participa la Mondialul din 2009, din Croatia.

Asteptarea s-a incheiat. Pentru prima oara dupa 1995, Nationala de Handbal Masculin va fi printre protagonistele unui Campionat Mondial. Invinsi la patru goluri in turul barajului pentru Mondiale cu Muntenegru, tricolorii lui au rasturnat soarta calificarii in vulcanul de la Oradea.

Dupa o prima repriza in care s-a mers cap la cap, Rudi Stanescu si compania s-au distantat la sase goluri in partea secunda, insa au tremurat pana la final pentru o victorie cu 29-24 si o calificare istorica la Campionatul Mondial.

Cu 18 goluri impreuna, Ghionea si Iacob au fost cei mai buni jucatori ai tricolorilor in returul barajului cu Muntenegru.

Selectionerul Nationalei Masculine de Handbal a Romaniei, Aihan Omer , a declarat dupa calificarea la Campionatul Mondial din Croatia, ca forta grupului a dus la aceasta reusita si ca punctul forte al tricolorilor a fost pregatirea fizica.

"Sunt extrem de bucuros. Noi ne-am dorit asa de mult aceasta calificare ca nu ne-am gandit niciodata ca o vom pierde. Stiam ca va fi un meci greu. Fiecare jucator a contribuit la aceasta calificare, pentru ca toti si-au dorit foarte mult si am obtinut-o. Pregatirea fizica a facut diferenta pe final, cand muntenegrenii au picat", a explicat Aihan Omer.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea