Social

Romania merita sa treaca de grupe

Invitat in emisiunea 3x3 antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu a declarat ca evolutiile Romaniei la EURO 2008 sunt foarte bune si ca Echipa Nationala a Romaniei este una valoroasa.

Mircea Lucescu a spus ca Romania a jucat foarte bine cele doua partide de la EURO, avand in vedere ca s-a plecat cu un pesimism national inca de la tragerea la sorti a grupelor.

"Nu ma asteptam ca jucatorii sa reactioneze asa bine, tinand cont ca s-a plecat cu un pesimism extraordinar inca de la tragerea la sorti. Jucatorii au jucat foarte bine si important a fost primul punct castigat cu Franta chiar daca jocul in acel meci nu a fost unul foarte reusit. Acel punct ne tinea in carti chiar daca pierdeam cu Italia", a declarat Mircea Lucescu.

Antrenorul Sahtiorului a mai spus ca pentru a castiga un meci trebuie sa ai toti jucatorii in forma, dar la meciul cu Italia Echipa Nationala a Romaniei a avut doar sase jucatori care au jucat extrordinar: Chivu, Lobont, Goian, Tamas, Codrea si D.Niculae.

"Dupa un meci criticat cu Franta, a venit aceasta partida cu Italia in care tricolorii au echilibrat jocul, au atacat, au pasat, iar fundasii centrali au facut un meci extraordinar. Chivu a facut legea la mijlocul terenului, Tamas iesea cu mingea la picior, au jucat foarte bine!", a mai spus Lucescu.

Lucescu a laudat si modul extraordinar in care a organizat echipa Victor Piturca. Acesta a mai spus ca este regretabil ceea ce a patit Radoi, dar jocul dupa iesirea sa a fost mai bun, Dica inchizand jocul foarte bine.

"Tactic echipa noastra este extraordinar de bine aranjata de catre Piturca, in mod special pe aparare unde suntem foarte exacti. Chiar daca imi pare rau pentru Radoi, dupa accidentarea sa am avut mai multe ocazii, echipa a jucat mult mai bine ofensiv pentru ca am fost nevoiti sa ne reorganizam. Nu mi-a placut de Rat pentru ca nu s-a repliat la timp, Contra lasa multe spatii libere pe partea sa, insa Dica a inchis foarte bine la mijloc, chiar daca in atac nu s-a vazut".

Mircea Lucescu a mai vorbit si despre ratarea penalty-ului de catre Mutu:"Dupa cate mi-am dat seama el nu era decis unde sa traga. In timpul alergarii se tot gandea unde sa traga si atunci a schimbat si daca te schimbi in timpul alergarii, ratezi!".

Il Luce a mai spus ca suporterii au fost extraordinari si ca Romania merita sa traca de grupe.

"Ne calificam daca batem Olanda!", a incheiat Mircea Lucescu.

Romania si Italia au remizat scor 1-1 in cea de-a doua partida din cadrul Grupei C. In acest moment Romania are doua puncte, in timp ce italienii au doar unul.

In ultima etapa a grupei Romania va intalni Olanda, iar Italia va da piept cu Franta pe 17 iunie de la ora 21.45.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea