Social

#reactii adverse #vaccinare #copii

Reactii adverse la copii, dupa vaccinarea anti-Covid. Valeriu Gheorghita a facut anuntul

In luna iunie, in Romania a inceput si vaccinarea copiilor peste 12 ani. Valeriu Gheorghita a anuntat ca in unele cazuri au aparut si reactii adverse mai puternice in cazul copiilor. Cu toate acestea, coordonatorul campaniei de vaccinare ii indeamna pe parinti sa vaccineze copii pentru ca aceste reactii au fost izolate.

 

Medicul a precizat ca din 142.000 de persoane vaccinate cu prima doza, care au varste cuprinse intre 12 si 19 ani, doar doua au avut miocardita.

„Practic, s-a observat ca, la un milion de persoane vaccinate din grupa de varsta 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de imbolnaviri si aceste cazuri in perioada urmatoare s-ar putea sa fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, cand copiii merg la scoala in colectivitate. Se previn peste 200 de internari.

Au fost doua cazuri de miocardita la tineri de 17 ani care au avut o evolutie foarte buna. De altfel, toate cazurile inregistrate in SUA si analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evolutie foarte buna, dupa 3-4 zile de spitalizare si nu s-au inregistrat decese”, a precizat Valeriu Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea