Social

Profesorii, in strada pentru tichete cadou

Tichetele- Cadou , motiv de a iesi in strada pentru cadrele didactice. Sindicatele din invatamantul preuniversitar din mai multe judete din tara si din Cadou pentru bugetari.

Aproximativ 10.000 de cadre didactice au venit la ora 12 in fata sediului Guvernului pentru a cere reacordarea tichetelor cadou pentru bugetari, desi Executivul a anuntat deja acordarea acestora, in limita veniturilor proprii ale administratiilor locale.

Protestatarii, cadre didactice afiliate la Federatia Sindicala Spiru Haret, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Educatiei Nationale, cer Guvernului printr-o scrisoare deschisa emiterea unui act normativ care sa inlocuiasca articolul din noua ordonanta care prevede reducerea cheltuielilor publice si reduce astfel neacordarea tichetelor cadou pentru bugetari.

Ieri, ministrul Finantelor Publice anuntase ca tichetele cadou vor fi acordate in limita prevederilor bugetare si numai din venituri proprii ale administratiilor locale. Astfel, tichetele cadou, care au valori de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei ar urma sa se acorde de patru ori pe an, cu ocazia sarbatorilor, insa numai in functie de veniturile primariilor. Valoarea totala a tichetelor pe care le-ar putea primi un bugetar este, in medie, de 350 de lei pe an.

Decizia Guvernului de a sista acordarea tichetelor cadou a dus la actiuni de protest ale bugetarilor in mai multe orase din tara. Mii de cadre didactice au organizat mitinguri, marsuri si pichete de protest, iar in Bucuresti au declansat, saptamana trecuta, o greva japoneza si mai multi lucratori din administratia publica au amenintat si ei cu actiuni de protest.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea