Social

#munca #parinti #copii #autoritati

Parintii, obligati sa anunte autoritatile inainte sa plece la munca peste granite

Un nou proiect de lege adoptat marti in sedinta de Guvern dedicata Legii privind drepturile copilului ar putea sa oblige parintii sau tutorii care au minori in intretinere sa anunte autoritatile cu 40 de zile inainte sa plece la munca peste granite, dar si sa nominalizeze un inlocuitor pentru ingrijirea copilului pana la revenirea in tara.

Prevederile sunt cuprinse in noile reglementari discutate in Guven pentru modificarea si completarea Legii 274/2004 privind protectia drepturilor copilului si au fost comunicate oficial de purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu:

"Parintii sau tutorele, dupa caz, care au copii in intretinere si intentioneaza sa plece la munca in strainatate sunt obligati sa notifice aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, cu nominalizarea persoanei care se ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei", a declarat oficialul Guvernului, potrivit Mediafax.

In acest mod, sustine Andrei Zaharescu, parintii vor deveni mai responsabili si mai constienti de efectele negative ale muncii in strainatate. Totodata, masura permite si o monitorizare mai eficienta din partea autoritatilor locale a cazurilor de copii lasati in voia sortii de parinti sau tutori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea