Social

#minister #premier #guvern #victor ponta

Viitorul Guvern ar putea avea doua mega-ministere

Premierul Victor Ponta intentioneaza sa propuna infiintarea unor noi mega-ministere in viitorul Guvern, conform unor surse din interiorul USL.

Gandul.info scrie ca cele doua structuri vor fi Ministerul Controlului si Ministerul Fondurilor Europene. Ele ar urma sa fie conduse Eugen Orlando Teodorovici, consilierul lui Ponta, respectiv europarlamentarul Ramona Manescu.

Un Minister al Controlului a existat in timpul guvernarii Adrian Nastase si a fost condus de Ionel Blanculescu. Acesta coordona Corpul de Control al Guvernului, Garda Financiara, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat in Constructii.

In ceea ce priveste, viitorul Minister al Fondurilor Europene, el ar putea incorpora autoritatile de management existente in prezent in cadrul celorlalte ministere.

"Aparitia Ministerului Fondurilor Europene, ca unica institutie decidenta in privinta fondurilor europene, poate deveni realitate abia din 2014. Daca ar exista in structura Guvernului dupa luna decembrie, ar trebui regandit rolul Ministerului Dezvoltarii Regionale, care, probabil, ar trebui cuplat cu Ministerul Administratiei", spun surse din conducerea PNL.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea