Social

#obama #aniversare #dolari

Obama, „cadou“ de cinci milioane de dolari

De ziua lui, candidatul democrat a impuscat doi iepuri: a petrecut cu prietenii si a adunat fonduri de campanie.

Peste 800 de admiratori au platit pana la 28.000 de dolari pentru o invitatie la petrecerea organizata cu ocazia zilei de nastere a senatorului de Illinois.

Petrecerea, in cadrul careia s-a organizat si o strangere de fonduri pentru campanie, a avut loc in sala de bal de la etajul 33 al unui zgarie-nori din Boston. Cantaretul harry connick jr si fiica sa de 10 ani i-au cantat " La multi ani " lui Obama, acompaniati de restul invitatilor.

Sarbatoritul, care a implinit luni 47 de ani, a primit de la admiratori doua cadouri - o camasa hawaiiana cu simbolurile echipei de baseball Boston Red Sox, pe care s-o poarte saptamana viitoare, cand pleaca in vacanta in Honolulu, si una cu insemnele Chicago White Sox, echipa "de suflet" a lui Obama.

Fostul candidat la presedintia SUA , John Kerry, a povestit invitatilor ca l-a intrebat pe Obama ce cadou isi doreste de ziua lui si ca acesta ar fi raspuns: "Indiana, Colorado si Virginia", trei dintre asa-numitele "swing states" (despre care nu se poate inca spune cu siguranta daca vor inclina la alegerile generale in favoarea lui Obama sau a lui McCain).

Potrivit "Boston Globe", senatorul de Illinois a adunat la evenimentul de luni seara cinci milioane de dolari in beneficiul campaniei sale.

Biletele de participare la reuniunea privata in onoarea lui Obama s-au epuizat rapid, zeci de persoane ramanand pe lista de asteptare in speranta ca ii vor putea ura "La multi ani" lui Obama fata-n fata.

Dar inedit de la republicani


Nici rivalii republicani nu l-au uitat pe Obama de ziua lui. Reprezentantii GOP au anuntat ca i-au oferit candidatului democrat un manometru (n.r. - instrument folosit pentru a verifica daca pneurile sunt bine umflate), ironizand opiniile acestuia in domeniul energiei.

Cadoul republicanilor este o aluzie la recomandarea recent facuta de Obama automobilistilor americani de a verifica presiunea pneurilor pentru a economisi benzina. "Gluma" republicanilor nu a fost primita bine in tabara democrata, care a reamintit ca pneurile bine umflate chiar reduc consumul de benzina al masinii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea