Social

#ue #tigari #anti-incendiu

In UE vor fi comercializate doar tigari anti-incendiu din 2011

Tigarile care vor fi comercializate in Uniunea Europeana vor fi obligatoriu dotate cu un dispozitiv anti-incendiu din 2011, insa aceasta nu va atrage dupa sine o crestere a pretului. Aceasta este dorinta Comisiei Europene anuntata marti.

Bruxelles-ul a cerut marti formularea unor norme europene care sa prevada ca in Uniunea Europeana se vor vinde numai tigari ce se sting singure.

Aceste tigari ar trebui sa aiba un dispozitiv format din doua sau trei benzi de hartie groasa care incetinesc procesul de ardere si, apoi, sting tigara. Un astfel de dispozitiv ar putea opri focul inainte ca acesta sa provoace un incendiu.

Astfel de tigari sunt deja comercializate in Canada, Australia si cateva state din componenta SUA. Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a amintit ca aceasta masura a fost bine primita de statele UE .

Statistici partiale din cele 14 state ale UE (inclusiv Islanda si Norvegia) arata ca tigaretele clasice provoaca 11.000 de incendii pe an, cauzand 520 morti si 1.600 de raniti intre 2005 si 2007.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea