Social

#elevi stresati #ore de curs #violenta

Numarul mare de ore de curs ii face pe elevi mai violenti

Psihologii avertizeaza ca numarul ridicat al orelor de curs ale elevilor le provoaca acestora probleme psihice si ii face sa recurga la acte de violenta.

Elevii romani petrec in medie aproximativ 36 de ore pe saptamana la scoala, in timp ce parintii lor stau in jur de 40 de ore pe saptamana la serviciu. Un proiect al Ministerului Sanatatii, care prevedea reducerea numarului de cursuri, a fost plimbat de Ministerul Educatiei, in loc sa fie transformat in ordin, informeaza Antena 3.

Indiferenta autoritatilor a facut ca elevii sa aiba probleme psihice si sa recurga la acte de violenta, cauzate de surmenaj . Scolarii de 7-8 ani, stau in jur de patru ore la scoala si inca cel putin doua acasa, cu temele. In acelasi timp, colegii lor putin mai mari, din clasele a III-a si a IV-a, petrec aproximativ cinci ore in banci. Odata ajunsi acasa, insa, ei sunt nevoiti sa acorde alte trei ore pentru pregatirea temelor.

In cazul copiilor de gimnaziu si cei de la liceu situatia este si mai ingrijoratoare. Acestia aproape ca stau mai mult la scoala decat acasa. De exemplu, tinerii de liceu au cate 6-7 ore de curs si 4-5 ore pentru pregatitul temelor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea