Social

Mircea Lucescu este optimist ca Adrian Ilie va reveni la forma care l-a consacrat

Antrenorul roman Mircea Lucescu, in prezent la formatia turca de fotbal Besiktas Istanbul, a declarat agentiei Reuters, citata de Rompres, ca internationalul Adrian Ilie va reveni la forma care l-a consacrat drept unul dintre cei mai valorosi atacanti din campionatul spaniol.

Lucescu si-a castigat o reputatie de "recuperare" a jucatorilor considerati terminati, reinviind carerele unor jucatori precum Ladislau Boloni , Gheorghe Hagi sau chiar Sergen Yalcin, relateaza Reuters, precizand ca tehnicianul este "foarte optimist" in privinta lui Adrian Ilie, transferat de curand la Besiktas.

Ilie, in varsta de 29 de ani, cunoscut sub numele de "Cobra", dat de fostul sau antrenor de la Valencia, Claudio Ranieri, a semnat pe sase luni cu Besiktas, el fiind fara contract de aproximativ un an de zile, dupa incheierea intelegerii cu Deportivo Alaves.

Lucescu crede ca atacantul roman va fi apt de joc pentru meciurile cu Valencia, in Cupa UEFA, luna viitoare. "Dupa ce l-a vazut la primul antrenament sunt optimist in privinta folosirii sale in meciurile cu Valencia. "Dubla" cu Valencia poate fi un moment perfect din punct de vedere psihologic pentru revenirea sa. A petrecut mult timp in afara gazonului si acum vrea sa demonstreze ca este un mare jucator, iar acest lucru ar putea fi un un motiv in plus", a declarat Lucescu, considerand ca succesul cel mai mare dintre toate tentativele sale l-a avut in 1992 cu Hagi, dupa doi ani slabi la Real Madrid.

"Problema cea mai mare pe care a avut-o la Real a fost aceea ca nu si-a impus personalitatea in jocul echipe care avea alte doua stele de prima marime, Michel si Emilio Butragueno. Un jucator ca Hagi nu ar fi trebuit sa accepte altceva decat sa fie vedeta echipei. Asa, am construit o echipa in jurul sau, la Brescia. Am cautat jucatori care sa poata transforma pasele sale excelente in goluri", a mai spus Lucescu, amintind apoi forma care a avut-o Hagi la Mondialul din 1994, cand Romania a a tins sferturile de finala.

"Instinctul imi spune care jucatori pot beneficia de o noua sansa. Cateodata, felul in care simte un antrenor este mai important decat logica. Riscul meu in cazul lui Adrian Ilie este unul minim", a apreciat Lucescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea