Social

#ministerul invatamantului #examen de bacalaureat #bacalaureat diferentiat

Ministerul Invatamantului: Analizam posibilitatea introducerii unui examen de bacalaureat diferentiat

Ministerul Educatiei ia in calcul posibilitatea introducerii unui examen de bacalaureat diferentiat, a anuntat, miercuri, Stelian Victor Fedorca.

Introducerea acestui sistem este necesara intrucat exista candidati care primesc aceleasi subiecte, desi nu au acelasi numar de ore la o anumita materie.

"Dupa o consultare cu toti cei implicati in acest proces vom lua o decizie referitoare la examenul de bacalaureat diferentiat", declarat Fedorca, intr-o comferinta de presa sustinuta la Constanta.

"De ce ne-am gandit la aceasta varianta? Va dau un exemplu. Elevii de la filiera teoretica au 40 de ore pe saptamana in cei patru ani de liceu, iar cei de la filiera tehnologica au 25 de ore pe saptamana. De asemenea, cei de la filiera tehnologica au mai putine saptamani de scoala, cu 3 - 5 saptamani mai putine si sa nu uitam ca la inceputul lui 2012 s-au pierdut trei saptamani cu acea evaluare la toate materiile, iar numarul de ore de pregatire pentru elevi a fost mult mai mic. Cu toate acestea, subiectele sunt aceleasi", a mai spus secretarul de stat.

Fedorca a precizat ca proiectul este in lucru si ca deocamdata nu se stie daca va intra in vigoare de anul viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea