Social

#tuberculoza #bonuri de masa #bolnavi de tuberculoza

Bolnavii de tuberculoza ar putea primi bonuri de masa

Ministerele Sanatatii si Muncii vor purta o serie de discutii in care vor analiza posibilitatea acordarii unor bonuri de masa pentru bolnavii de tuberculoza care nu au nicio sursa de venit, a anuntat, miercuri, consilierul ministerial Geza Molnar.

Totodata, se va discuta si despre contruirea unor unitati de excelenta pentru tuberculoza multi-drog (TB-MDR).

"Este nevoie ca, in Romania, sa fie rezolvate problemele sociale legate de tuberculoza. De aceea, Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii vor analiza posibilitatea acordarii unor tichete de masa bolnavilor de tuberculoza care nu au nicio sursa de venit", a declarat consilierul de la Ministerul Sanatatii, cu ocazia lansarii campaniei "Sta in puterea ta sa salvezi vieti! Actioneaza astazi pentru o Romanie fara Tuberculoza".

Din 1996 Romania are un program national de turberculoza. Statistica arata ca in 2002, incidenta TBC-ului era cea mai crescuta din Europa (142 de cazuri la suta de mii de locuitori). In 2011, a scazut la 93 la suta de mii de locuitori.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea