Social

# cazuri pandemie #cazuri noi # cazuri coronavirus #pandemie

INGRIJORATOR! Romania are cea mai mare crestere de cazuri noi de la inceputul pandemiei

Romania se confrunta in acest moment cu cea mai mare crestere de cazuri noi de la inceputul pandemiei si pana in prezent. Potrivit unui raport publicat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cresterea imbolnavirilor este aproape la fel ca cea inregistrata in varful epidemiei, in aprilie.

 

Cele mai multe cazuri din ultimele trei luni

Potrivit analizei facute de CNSCBT, de la inceputul epidemiei in Romania (26 februarie), se poate observa o crestere alarmanta in ultima saptamana. Este cea mai mare crestere inregistrata in ultimele trei luni.

Nivelul cresterii imbolnavirilor este aproape identic cu cel din perioada 6-12 aprilie, cand se inregistra varful cresterii cazurilor noi. Potrivit raportului, pe 11 aprilie s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri raportate intr-o singura zi – 523 de cazuri.

Graficul de mai jos reflecta evolutia saptamanala a cazurilor de coronavirus. Evolutia saptamanala este reflectata intr-un grafic pe care INSP il prezinta in fiecare raport de analiza, in fiecare saptamana.

Cele mai afectate judete

Persista un numarul mare de cazuri si decese in Suceava, Bucuresti, Arges, Brasov, Prahova. Insa, in ultima saptamana, cele mai multe cazuri de coronavirus si cele mai multe decese s-au inregistrat in judetele Brasov, Arges, Prahova, Galati, Dambovita, Suceava si Bucuresti.

In perioada 29 iunie – 5 iulie 2020, 46,6% din totalul cazurilor erau inregistrate in municipiul Bucuresti si in judetele Brasov, Arges, Prahova si Galati. De asemenea, 44,9% dintre decese au fost raportate in judetul Arges, municipiul Bucuresti, judetele Prahova, Dambovita si Suceava.

Cei mai afectati de imbolnavirile cu noul coronavirus sunt persoanele din categoriile 40-49 ani (23%) si 50-59 ani (21%), virusul afectand in egala masura atat femeile cat si barbatii. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea