Social

Idei pentru un par frumos

Spala-ti parul la aproximativ trei zile si aplica sampon de maximum doua ori, fara a masa puternic. Cel putin o data pe zi este bine sa te piepteni, pentru a inlatura impuritatile si a imbunatati elasticitatea parului. Specialistii americani, citati de publicatia „Prevention” si specialistii romani iti arata cum sa repari cele mai frecvente greseli pe care le faci in ingrijirea parului.
  • Aplica samponul de maximum doua ori Pieptanatul de prea multe ori pe zi, samponatul agresiv sau decolorarile repetate vor deteriora intr-un final cuticula, stratul exterior al firului de par , cu rol de protectie. „Aplicarea samponului se face de maximum doua ori, prin masare usoara, de la crestet spre ceafa, fara folosirea unghiilor, ci a buricelor degetelor. Apa utilizata trebuie sa fie calduta. Apa fierbinte irita si deshidrateaza scalpul si firul de par”, te sfatuieste Oana Clatici, medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.
  • Foloseste intotdeauna produse potrivite tipului de par „Daca exista probleme ale scalpului (matreata etc.) se pot folosi tratamente locale. Independent, se trateaza firul de par cu produse emoliente, de tipul mastilor”, adauga Ana Maria Agache, medic specialist dermatologie. Daca ai par normal - se recunoaste dupa aspectul stralucitor si firele de par rezistente-, spala-te la trei-patru zile. Daca ai parul gras (fara volum si aspect neingrijit) spala-te la minimum patru zile, deoarece spalarile prea frecvente cresc cantitatea de sebum. In plus, expertii iti sugereaza sa-ti tii parul liber. „Cozile de cal, prinse cu elastice, coafurile care tensioneaza firul de par duc la caderea acestuia”, accentueaza doctorul Ana Maria Agache.
  • Nu usca parul imediat dupa baie Supuse la temperaturi mari, celulele din cuticula firului de par se distrug si lasa firul de par fara protectie. „In absenta cuticulei, firul de par se va rupe”, explica Paradi Mirmirani, medic dermatolog la Centrul Medical Kaiser Permanente Vallejo, California, citat de publicatia americana „Prevention”. In locul uscatorului de par obisnuit, poti folosi unul profesional. „Este realizat din ceramica si utilizeaza energie ionica negativa. Usuca parul in timp scurt si foloseste mai putina caldura, dar este de 10 ori mai scump decat un uscator de par obisnuit”, mentioneaza dermatologul Oana Clatici. Specialistii te mai sfatuiesc sa nu usuci parul cu fohnul imediat ce ai iesit din dus. Infasoara-l intai intr-un prosop gros si asteapta ca o parte din apa sa fie absorbita.
  • Vopseste-te in nuante apropiate culorii naturale Orice inseamna substanta chimica ataca firul de par. Daca, insa, folosesti cat mai rar vopsea de par, geluri sau fixative si le tii in par pentru perioade cat mai scurte de timp, poti mentine efectul de deteriorare la un nivel minim. „Niciodata nu se realizeaza in aceeasi sedinta de coafor si colorare si permanent”, te mai sfatuieste dermatologul Oana Clatici. Specialistii iti mai recomanda sa te vopsesti la minimum o luna jumatate si sa folosesti o culoare apropiata de cea a parului tau, pentru a nu folosi o cantitate prea mare de decolorant. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea