Social

# ziua internationala a curateniei #deseuri reciclabile #mediu inconjurator #protejare mediu #bucuresti

De Ziua Mondiala a Curateniei elevii din Bucuresti invata despre protejarea mediului inconjurator prin colectarea deseurilor reciclabile

Cu ocazia Zilei Mondiale a Curateniei care are loc pe 21 septembrie, Fundatia PRAIS organizeaza o activitate care promoveaza protejarea mediului inconjurator prin colectarea selectiva a deseurilor reciclabile si economisirea resurselor naturale. 200 de elevi din ciclul primar din Bucuresti vor beneficia de materiale educationale, cu informatii despre modalitatile prin care pot contribui la pastrarea unui mediu curat prin colectare selectiva, precum si sfaturi privind protejarea resurselor naturale ale planetei.

Proiectul se deruleaza in cadrul miscarii nationale "Si eu traiesc sanatos!" – SETS2020, in parteneriat cu Nestle for Healthier Kids. In editia 2019 a miscarii SETS, 6.900 de elevi alaturi de 286 de cadre didactice din 64 de scoli au participat la activarile si concursurile organizate.

"Lumea in care traim astazi se afla intr-o profunda schimbare. Cum va arata viitorul? Depinde de capacitatea noastra de a educa tanara generatie sa actioneze responsabil: colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, grija fata de natura, economisirea energiei, accesul la resurse, dezvoltarea personala, toate sunt o parte esentiala a unui stil de viata sustenabil, sanatos", a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS.

Ziua Mondiala a Curateniei valorifica puterea oamenilor de zi cu zi de a realiza lucruri incredibile impreuna si isi propune sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a dimensiunii crizei globale de deseuri gestionate gresit, care ameninta mediul pe care il lasam mostenire generatiilor viitoare. O singura zi, o singura planeta, un singur scop: milioane de oameni de pe tot globul se vor uni pentru o lume mai curata! – este sloganul World Cleanup Day 2019.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Curateniei, in data de 21 septembrie, pentru a contribui la atingerea acestui deziderat global, Nestle Romania organizeaza o actiune de ecologizare in Parcul National Cozia, la care vor participa circa 200 de voluntari – angajati ai companiei si familiile lor, autoritati locale, scolari si liceeni din judetul Valcea care au raspuns pozitiv apelului Nestle. Alaturi de rangerii Parcului, acestia vor curata deseurile din mai multe zone turistice, actiunea avand si o componenta de marcare si intretinere a unor trasee montane.

"Viziunea noastra este ca niciun un ambalaj sa nu ajunga la groapa de gunoi. Nestle si-a luat angajamentul de a folosi in proportie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale pana in 2025, iar saptamana trecuta am inaugurat Institutul de stiinte al Ambalajelor in Elvetia, care sustine atingerea obiectivelor propuse. Ziua Mondiala a Curateniei ne reaminteste de bucuria timpului petrecut in aer liber, dar si de faptul ca locul deseurilor de ambalaje este la cosul de gunoi adecvat", a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle Romania.

Actiunea se desfasoara in parteneriat cu Parcul National Cozia, arie naturala protejata si sit al patrimoniului mondial UNESCO.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea