Social

#gradinar #gradinarit #hobby

Gradinaritul, un hobby din ce in ce mai indragit de romani

In cautarea constanta de re-apropiere de natura si de a trai din ce in ce mai sanatos, romanii petrec din ce in ce mai mult timp incercand hobbyuri care sa combine utilul cu placutul si cu naturalul. Gradinaritul este raspunsul pentru multi, fie ca este vorba de mici gradini in apartament sau gradini mai mari in aer liber.

Drept dovada sta dublarea in 2019 a numarului de clienti Fitomag, magazin de consultanta si promovare al acestui hobby foarte sanatos. In fiecare zi, zeci de romani cer sfaturi pentru ingrijirea plantelor, de la operatiuni de baza precum ingrijirea gazonului, la solutii complexe pentru culturi de legume.

“Sunt zile in care primim peste o suta de solicitari de la clientii nostri. Majoritatea sunt la inceput de drum. Abia au descoperit aceasta pasiune. Noi ne bucuram ca ii putem ajuta cu sfaturi specializate pentru ca noi pretuim gradinaritul si ne dorim ca acest hobby sa ajunga la cat mai multi romani.” - Sorin Naparus.

Studiile arata ca gradinaritul este foarte util atat pentru fizicul, cat si pentru starea de spirit a oamenilor, fie ca vorbim de cultivarea plantelor ornamentale, cat si despre micile gradini de legume.

Motivul pentru care aceasta activitate este atat de benefica este ca te introduce in ritmul calm si repetitiv al naturii. In gradinarit nu exista termen-limita imposibil, nu exista zgomote puternice sau ritm alert. In schimb exista liniste, moderatie si roadele muncii sunt vizibile (la propriu) pe termen lung.

Mai multe studii au descoperit legatura dintre gradinarit si imbunatatirea starii fizice a oamenilor care practica acest hobby. Exista o legatura stransa intre a petrece timpul ingrijind plantele si preventia accidentelor vasculare cerebrale si cardiace.

In plus, gradinaritul ajuta la cultivarea rabdarii si a perseverentei. Plantele cresc in ritmul lor si au nevoie de ingrijire constanta pentru a ajunge la maturitate. Repetarea periodica a diverselor activitati de ingrijire a plantelor ajuta oamenii sa se auto-disciplineze si sa astepte rezultatele muncii lor. Nimic nu se compara cu bucuria de a manca din legumele plantate de tine sau sentimentul de mandrie pe care il ai cand vezi frumusetea florilor pe care le-ai ingrijit de la stadiul de samanta.

Petrecerea timpului in aer liber, folosirea mainilor pentru a pregati pamantul, cercetarea pasilor ce trebuie urmati pentru ingrijirea plantelor si mandria de a vedea cum creste ceva sadit de tine sunt doar cateva din motivele pentru care este recomandat sa incerci aceasta activitate daca nu ai facut-o inca.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea