Social

#temperaturi #stil de viata #temperaturi scazute

Cum sa impiedici temperaturile scazute sa iti afecteze stilul de viata

 

Sfarsitul verii poate veni cu momente depresive pentru tine, daca nu stii sa gestionezi situatia. Deodata, soarele nu mai arde cu atat de multa putere ca de obicei, serile sunt din ce in ce mai racoroase, zilele devin mai scurte, iar tu simti ca parca nu ai apucat sa imbraci toate acele haine de vara din sifonier. Este clar ca scaderea temperaturilor impune si modificari in stilul de viata cu care te-ai obisnuit in timpul sezonului cald, dar nu trebuie ca acestea sa te afecteze in mod negativ. Iata ce poti face in acest sens.

Nu renunta la ce te face fericita din cauza frigului

Vara, este foarte simplu sa iei parte la orice activitate iti face placere, chiar daca are au loc in aer liber, pentru ca temperaturile sunt prietenoase. Nu ai nicio piedica in a alerga in parc la primele ore ale diminetii sau a te plimba, in a merge la concerte in aer liber si in a savura o limonada la o terasa cu prietenii. Odata cu venirea frigului, insa, aceste activitati sunt inca posibile, dar cu ceva mai mult efort din partea ta.

Momentul inchiderii teraselor reprezinta si momentul in care stii ca, de acum, va trebui sa iesi din restaurant in frig pentru a putea fuma o tigara sau va trebui sa renunti la aceasta mica placere. Insa cele doua variante nu sunt cu siguranta cele mai bune pentru tine. Este cel mai potrivit moment sa incerci o noua metoda de a te bucura de experienta tutunului, si anume prin incalzirea lui, nu prin ardere, fapt posibil prin tehnologia HeatControl. Daca ai nevoie de pareri iqos - dispozitivul care foloseste aceasta tehnologie - afla ca acesta elibereaza in aer aerosoli care contin nicotina si care sunt mai putin nocivi pentru tine si pentru mediu decat fumul tigarilor clasice. Acesta nu produce nici fum, nici scrum, astfel ca te ajuta ca frigul sa nu te priveze de placerea oferita de tutunul autentic. Totusi, inainte de a-l utiliza intr-un spatiu inchis asigura-te ca folosirea acestuia este permisa, pentru a nu intampina neplaceri.

Adapteaza tinutele de vara pentru sezonul rece

Nu sfida frigul imbracandu-te fara sa tii cont de vreme. Da, cu totii ne dorim sa mai putem iesi pe strada fara un pulover mai gros sau fara geaca, dar, daca iesi din casa doar intr-un ticou cand temperaturile din termometre nu prea iti permit asta, nu te vei alege decat cu stare de disconfort provocata de frig, poate chiar si cu o imbolnavire. Adapteaza-ti tinuta zilnica astfel incat sa te simti bine in pielea ta, dar sa fii si protejata de frig. Poarta in continuare fuste si rochii daca asta iti doresti, dar cu dresuri.

Nu renunta la tricouri, dar ia pe deasupra un pulover cu nasturi sau o geaca. Poarta mai multe straturi subtiri de haine, nu unul singur si gros, astfel incat, daca iti este cald, sa le poti da jos unul cate unul. Desigur ca venirea toamnei impune schimbari in garderoba, dar acest lucru nu inseamna ca nu te poti bucura in continuare de hainele tale preferate de vara.

Fii pregatita oricand pentru vant sau ploaie

Spatiul din geanta ta este, probabil, ocupat cu destul de multe obiecte - folositoare sau mai putin - dar te-ar ajuta mult daca ai pune in aceasta si o umbrela, care sa te apere in cazul in care incepe o ploaie imprevizibila. Desigur, exista si varianta in care verifici in fiecare dimineata care este prognoza meteo pentru ziua respectiva si iei umbrela cu tine doar daca esti anuntata ca exista sanse de ploaie. Alegerea ei presupune, totusi, riscuri, pentru ca ploile pot veni si pe neasteptate si exista sansa sa devii victima a unei rafale torentiale cand te astepti mai putin. Daca ai mereu o umbrela in geanta, nu are de ce sa iti fie frica de ploaie, pentru ca stii ca esti mereu pregatita.

Nu ar strica sa ai mereu cu tine si un fular in timpul sezonului rece, care se poate dovedi foarte folositor in cazul in care bate vantul. Il poti pune pe cap si vei evita astfel ca parul sa iti fie directionat in toate partile. De asemenea, poate fi o buna sursa de incalzire a corpului daca iti este frig.

Nu trebuie ca scaderea temperaturilor sa iti afecteze stilul de viata sau buna dispozitie, chiar daca este posibil sa resimti o diminuare a energiei din aceasta cauza. Adapteaza-ti nevoile si activitatile in functie de conditiile meteo ca sa te poti bucura in continuare de ceea ce iti face placere.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea