Social

#vremea #ninsori #viscol #cod portocaliu #prognoza meteo

Cod portocaliu de ninsori in 10 judete

Iarna ameninta sa se instaleze cu putere in urmatoarele zile in tara noastra, mai ales ca s-a lasat indelung asteptata. Meteorologii au anuntat ca 10 judete din Romania, dar si Bucurestiul se afla sub Cod portocaliu de ninsori si viscol incepand de vineri, ora 18.00, pana duminica la ora 18.00. Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol ar putea fi prelungita pana luni, cu posibilitatea de a fi emis si codul rosu in anumite zone, a anuntat conducerea ANM, scrie Mediafax.

De asemenea, alte 16 judete din tara se afla sub avertizare de Cod galben.

In acest interval, vremea se va inrautati in sudul si estul tarii, unde va ninge, iar vantul va sufla puternic, viscolind zapada.

Vitezele vor depasi la rafala 60-70 km/h in special in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, in Carpatii Meridionali si de Curbura.

Zona cea mai afectata de Codul portocaliu de ninsori va fi Oltenia, cu judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea, unde stratul de zapada va depasi 30-40 de centimetri si vantul a sufla cu peste 70 km/h, viscolind zapada.

Sambata spre duminica, viscolul se va intensifica si va acoperi si Muntenia, iar in Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Ilfov si Bucuresti va ninge abundent si vantul va depasi la rafale 75-80 km/h.

Sursa foto: timpuldevalcea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea