Social

#atac terorist #alerta terorista #alerta terorista aeroport

Cod albastru de alerta terorista pe aeroporturile din Romania

Desi initial a fost vorba despre un cod rosu de alerta terorista, Consiliul Suprem al Apararii Tarii (CSAT) a anuntat joi seara ca acesta a fost schimbat in cod albastru, in absenta unor indicii care sa sugereze pregatirea unor atentate care ar putea viza Romania.

Joi seara, directorul Serviciului Roman de Informatii a anuntat CSAT ca nu exista niciun fel de indicii legate de eventuala pregatire a unor atentate teroriste in Romania. Astfel, s-a decis mentinerea unui cod albastru de alerta si continuarea masurilor operative.

Nivelul de alerta albastru precaut, al doilea din cinci existente, indica faptul ca "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist", se arata pe site-ul SRI.

Codul rosu si, ulterior, codul albastru de alerta au fost instaurate in urma atentatului terorist ce a avut loc miercuri, in statiunea Burgas din Bulgaria.

Foto: ziarulring.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea