Social

#investire dormitor matrimonial # dormitor matrimonial #dormitor

Cat merita sa investesti intr-un dormitor de tip matrimonial?

Dormitorul este spatiul in care te relaxezi dupa o zi obositoare, petreci momente intime si unde ne trezesti, dimineata, pentru a începe o noua zi. De aceea, este important sa fii inconjurat de obiecte practice, dar si placute la vedere sau atingere. Functie de buget, putem sa ne iti poti configura acest spatiu dupa preferinte.

Daca nu ai reusit, inca, sa-ti decorezi casa sau simți nevoia de o schimbare, perioada aceasta este cea mai potrivita pentru a evalua si a regandi designul interior.

Care sunt obiectele necesare dintr-un dormitor

Piesele centrale, si cele mai importante, dintr-un dormitor sunt, evident, patul si dulapul sau sifonierul de haine, daca nu exista un dressing separat.

In plus, exista cateva elemente decorative importante: noptierele, veioza sau lampadarul de langa pat, salteaua, pernele  si, eventual, o patura decorativa.

Alte piese optionale care iti pot infrumuseta dormitorul sunt un fotoliu sau un scaun special pentru citit, o etajera, cateva tablouri sau o oglinda, o bancheta la capul patului etc.

Decorarea dormitorului, cu investitii minime

Daca ai un mobilier de dormitor pe care vrei sa il folosesti in continuare opteaza pentru mici schimbari pe care le poti face cu un buget restrans. O varianta ar fi sa schimbi fatetele usilor dulapurilor sau manerele decorative, care pot da un aspect nou mobilierului. De asemenea, iti poti decora unul dintre pereti cu un tapet intr-o culoare sau un design care sa te binedispuna.

Poti face si alte modificari: schimba tablia patului, cumpara o veioza sau un lampadar, achizitioneaza-ti o perna sau o patura decorativa si draperii in materiale si tonuri moderne. Un aspect important, de la care trebuie sa nu faci rabat la calitate, este salteaua, intrucat de ea depinde calitatea somnului.

Toate aceste investitii nu se ridica la mai mult de cateva zeci sau sute de lei, functie de ce ti-ai propus sa modifici. Pentru un dormitor, nu ai nevoie de multe piese de mobilier, ci, de strictul necesar unui somn de calitate. Nu incarca excesiv spatiul. Mai bine, pastreaza o atmosfera aerisita, propice odihnei.

Toate aceste mici modificari, facute cu o investitie minima, vor aduce un suflu nou si vor schimba atmosfera cu care te-ai obisnuit.

Dormitorul de tip matrimonial

Daca vrei sa investesti intr-o amenajare integrala, opteaza pentru un set complet de dormitor, ale carui piese principale alcatuiesc un design unitar.

Piesele care definesc structura si scopul camerei sunt, la fel, patul, sifonierul si noptierele, de aceea, investitia de care trebuie sa tii cont este pentru obiectele care compun setul respectiv. Alte piese decorative mai mici, care sa imprumute din personalitatea ta, pot fi completate ulterior.

Alege un pat dublu (matrimonial), ori varianta de paturi separate conform preferintelor tale, functie de configuratia camerei. Pentru comoditate, si daca spatiul permite, aranjeaza totul astfel incat si tu si perechea ta sa aveti acces la pat de pe ambele laturi.

Functie de materialele din care sunt alcatuite, piesele principale de mobilier si culorile folosite, poti amenaja dormitorul in mai multe stiluri:

●     modern

●     minimalist

●     rustic

●     romantic

●     shabby chic

Investitia intr-un dormitor de tip matrimonial

Investitia in mobilierul de dormitor depinde foarte mult de buget, de gusturile personale si de amenajarea generala a apartamentului. Ai putea avea nevoie de sume care variaza intre cateva sute de lei, functie de numarul de piese si de materialele folosite, si cateva mii. Valoarea creste direct proportional cu complexitatea pieselor, a materialelor si de confortul dorit. 

Varianta de amenajare ca set complet poate ajunge la cateva mii de lei, dar, are avantajul ca este o investitie pe termen lung, iar piesele formeaza un design unitar. In plus, poti alege culoarea, textura si stilul mobilierului astfel incat sa fie in armonie cu restul decorului din casa.

Investitia depinde, totodata, si de dimensiunile pieselor, care pot fi integrate intr-un apartament de bloc, o incapere cu suprafata restransa sau un spatiu mai generos. Dar, chiar si intr-un spatiu mic, alegerea culorilor si ingeniozitatea cu care aranjezi piesele pot crea un loc elegant, care sa lase iluzia de camera mai mare si, totodata, sa imbie la odihna si relaxare.

Este important de retinut ca poti amenaja dormitorul matrimonial cu o investitie bine facuta, de care sa te bucuri mult timp. Urmareste ofertele online, pe care le au majoritatea producatorilor sau distribuitorilor, si bucura-te de momentele unice pe care le vei trai in dormitorul tau.

Sursa foto:  https://www.pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea