Social

#maria brayas #vindecare coronavirus #femeie batrana #coronavirus

Miracol! S-a vindecat de coronavirus la 113 ani!

Cea mai batrana femeie din Spania, Maria Brayas, s-a vindecat de coronavirus la 113 ani. Anuntul a fost facut chiar de autoritatile spaniole. Este un adevarat miracol avand in vedere varsta inaintata a femeii. 

Maria Branyas a fost diagnosticata cu noul coronavirus in luna martie, imediat dupa ce Spania a intrat in carantina. Din fericire Maria Branyas a avut simptome usoare ale bolii si si-a revenit dupa doar cateva sptamani de izolare.

Nu este prima pandemie prin care trece femeia in varsta de 113 ani. Aceasta a prins pandemia de gripa spaniola din 1918-1919. In plus, nu a avut deloc o viaa usoara, trecand si prin razboiul civil spaniol din 1936-1939.

“Acum ca este bine, este minunata, vrea sa vorbeasca, sa explice, sa reflecteze, este ea din nou”, a postat pe Twitter fiica femeii, potrivit BBC.

Maria Branyas s-a nascut in Mexic in 1907. Doi ani mai tarziu s-a mutat in nordul orasului San Francisco apoi, in timpul Primului Razboi Mondial a ajuns in provincia catalana Girona, alaturi de tatal ei, un jurnalist spaniol.

Femeia a avut trei copii (unul dinte acestia a implinit de curand varsta de 86 de ani), are 11 nepoti (cel mai in varsta avand varsta de 60 de ani) si 13 stranepoti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea