Social

#22 iulie 2021 #22 iulie #sarbatoare mare #calendar crestin #Sfanta Maria Magdalena #calendar crestin-ortodox #rugaciune

Calendar crestin ortodox, 22 iulie: Sfanta Maria Magdalena

Calendar ortodox 22 iulie. Astazi credinciosii o praznuiesc pe Sfanta Maria Magdalena, ocrotitoarea gospodariilor si a familiei. Este o zi cu o semnificatie aparte pentru credinciosi. In aceasta zi este bine sa te rogi Mariei Magdalena pentru binele familiei tale. 

Calendar ortodox 22 iulie. Sfanta Maria Magdalena

Sfanta Maria Magdalena a fost originara din Magdala, un sat pescaresc de pe tarmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tamaduita de sapte duhuri necurate de catre Hristos si dupa aceasta minune, a ales sa-L urmeze.

Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului si a fost prima persoana care a aflat de la un inger ca Iisus a inviat.

Potrivit Traditiei, Maria Magdalena L-a propavaduit pe Hristos si in Roma, unde l-ar fi convertit pe imparatul Tiberiu. Va ajunge si in Efes, spre a-i sta in ajutor Sfantului Ioan Evanghelistul in vestirea Evangheliei. Se pare ca ea a fost ingropata in pestera in care au dormit somnul de sute de ani Cei Sapte Tineri, pomeniti de Biserica pe 4 august.

Amintim ca racla cu mana stanga a Sfintei Maria Magdalena este prezenta la Manastirea "Simonos Petra“ din Sfantul Munte Athos.

Troparul Sfintei Maria Magdalena

Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a nascut din Fecioara, Cinstita Maria Magdalena, ai urmat si ai pazit indreptarile si legile Lui. Pentru aceasta, astazi, preasfintita pomenirea ta praznuind, te laudam cu credinta si te cinstim cu dragoste.

Condacul Sfintei Maria Magdalena

Glasul 3

Fecioara astazi...

Pe urmatoarea lui Hristos si cea dintai dintre Mironosite, care a binevestit Apostolilor, zicand: bucurati-va, toti cu psalmi si cu cantari sa marim, lauda inaltand Domnului tuturor, Celui Ce ne-a daruit noua, in lume, un izvor ca acesta de minuni.

Rugaciune catre Sfanta Maria Magdalena

“O, Sfanta Mironosita, intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu caldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai calcat sub picioare maiestriile cele rele ale vrajmasului si L-ai aflat pe Hristos, Margaritarul cel fara de pret, si ai dobandit Imparatia cerurilor. Pentru aceasta cadem catre tine si cu suflet umilit si cu inima infranta strigam tie noi, nevrednicii: Cauta dintru inaltimea cerului spre noi, cei ce suntem in lupta cu ispitele pacatelor; vezi cu cat de multe pacate si nevoi vrajmasul in toata ziua ne impiedica, cautand pieirea noastra. Slavita si intru tot laudata ucenica a lui Hristos Maria Magdalena, roaga-L pe Cel iubit de tine, Cel ce si El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca sa ne daruiasca lasarea greselilor noastre celor multe, sa ne intareasca cu darul Sau, cu trezvie si vitejeste sa umblam pe calea sfintelor Lui porunci si sa ne faca pe noi lacas binemirositor al Sfantului Duh, ca asa, in pace, nerusinati sa sfarsim viata noastra cea cu multe osteneli pe pamant si sa ne salasluim in lacasurile raiului ceresc cele luminate si fericite, unde cu toti sfintii totdeauna cu bucurie preamaresti Treimea cea de o fiinta, pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh. Amin.”

Sursa foto: ziarullumina.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea