Social

#salarii #profesori #campanie electorala #buget #traian băsescu

Basescu si-a asumat greseala electorala

Presedintele Traian Basescu a tinut ieri o conferinta de presa in care si-a exprimat regretul pentru situatia salariilor profesorilor. El si-a asumat promisiunea de a mari salariile dascalilor cu 50% din timpul campaniei electorale .

Seful statului sustine ca conflictul profesorilor nu trebuie sa implice activitatea scolara, deoarece elevii nu merita sa fie afectati de situatia creata.

"Disputa intre sindicatele profesorilor si elevi si parinti este inutila, ea trebuie mutata intre profesori si politicieni. Inclusiv eu am promulgat legea salarizarii cadrelor didactice si imi asum, alaturi de clasa politica , eroarea acestui act", a spus Traian Basescu, citat de Gandul.

Criza ar fi de vina pentru neimplinirea promisiunii electorale de marire a salariilor profesorilor, conform presedintelui. "Vreau sa anunt public ca bugetul de stat al Romaniei are dificultati in momentul de fata sa asigure cheltuielile la care s-a angajat", a spus el. 

In urma discutiilor cu ministrul de Finante, Gheorghe Pogea , sindicalistii au hotarat sa amane greva generala din invatamant, dar teza cu subiect unic programata pentru 5 mai a fost amanata pentru 7 mai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea