Social

#miting #boicot #teze unice #profesori #sindicate

Sindicatele anunta doua luni de proteste iar profesorii boicoteaza tezele unice

Sindicalistii pregatesc in luna iunie greve de avertisment, mitinguri, boicotarea examenelor unice si alte actiuni impotriva Guvernului roman. Astfel, ei vor sa amendeze modul in care oficialii de la conducerea tarii au luat masuri pentru a lupta cu criza economica.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa a anuntat astazi ca incepand din aceasta luna va coordona activitatea de trimitere de scrisori-tip catre Guvern, din partea fiecarui membru de sindicat, va organiza o greva de solidaritate in 5 iunie, inaintea euroalegerilor, dar va ajuta si la blocarea tezelor unice, masura cu care ameninta cadrele didactice. In plus, sindicalistii vor sa organizeze cu parlamentarii din fiecare circumscriptie, dar si sa trimita mai multe scrisori catre Presedintele Romaniei.

De asemenea, conform Adevarul, sansele ca desfasurarea tezelor nationale care urmau sa aiba loc maine sa aiba loc conform programului, sunt minime. Sindicalistii din Educatie au anuntat in aceasta dimineata ca aproximativ 400.000 de cadre didactice din toata tara ar urma sa vina maine la scoala, dar fara a tine orele de curs. Profesorii anuntasera in urma cu o saptamana ca vor boicota teza de la limba si literatura romana ce ar trebui sa aiba loc maine.

Ei sunt nemultumiti de inghetarea salariilor , dar si de rectificarea bugetara care a taiat peste 800.000.000 de lei din fondul Ministerului Educatiei. Un rezultat final ar urma insa sa apara la sfarsitul zilei de astazi, in urma intalnirii dintre cele patru federatii sindicale si doi membri ai Executivului: ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Conform Realitatea TV sindicalistii si-au exprimat nemultumirea referitor la activitatea in conditii de criza a mai multor ministri din cabinetul Boc : ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Agricuturii, Ilie Sarbu, ministrul Muncii, Marian Sarbu, ministrul Economiei, Adriean Videanu si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Acestora, Cartel Alfa le cere demisia pana la sfarsitul lunii mai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea