Social

#salarii #profesori #marire #guvern #tariceanu

Presa de azi: Momeala pentru profesori

Guvernul a emis ieri o ordonanta de urgenta prin care mareste gradual salariile profesorilor, astfel ca debutantii vor beneficia de o crestere de 28%.

Guvernul Tariceanu s-a razgandit. Cresc salariile profesorilor, titreaza Gandul. In asteptarea unei decizii a Curtii Constitutionale, Guvernul a decis, luni, printr-o ordonanta de urgenta, ca salariile profesorilor sa fie majorate totusi, dar gradual, in functie de venituri, cu pana la 28%. "Astfel, cadrele didactice care au cele mai mici venituri vor primi cea mai mare majorare in procente, respectiv cei care au salariile mai mari vor primi o majorare in procente mai reduse. In acest fel raspundem solicitarilor si asteptarilor multora dintre cadrele didactice, multora dintre tinerii care lucreaza sau care doresc sa intre in invatamant, oferindu-le un salariu de intrare mai stimulativ", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Executivului a explicat ca maririle vor avea loc in doua trepte, respectiv de la si 1 septembrie 2009. "De ce la 1 martie prima treapta? Dintr-un motiv foarte simplu, pentru ca legea bugetului va intra in si nu este realist sa credem ca aceasta dezbatere si aprobarea ei se vor incheia mai devreme de 1 martie", a spus Tariceanu. Premierul a explicat, ieri, ca aceste majorari in sistemul de invatamant nu vor afecta bugetul pe 2009. "Ne incadram in aceleasi limite", a spus Tariceanu. In acest context, premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca acest sistem de majorare salariala graduala va fi aplicat si pentru celelalte categorii de bugetari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea