Social

# cod galben ninsori #avertizare meteo #cod galben #anm #ninsori

Avertizare meteo! COD GALBEN de ninsori abundente. Cum va fi vremea in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Se anunta ninsori abundente si depuneri de zapada.

 

In intervalul 09 decembrie, ora 14:00 – 11 decembrie, ora 15:00 sunt semnalate precipitatii in general moderate cantitativ, polei si intensificari ale vantului in sudul, estul si centrul tarii.

„In intervalul mentionat, in sudul, estul si centrul tarii temporar vor fi precipitatii in general moderate cantitativ si se vor acumula 15...25 l/mp si izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) si pana in dimineata zilei de joi (10 decembrie) in jumatatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei in estul tarii si pe arii restranse in restul teritoriului.

Local, vantul va prezenta intensificari, cu rafale in general de 45...55 km/h.

La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) si vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitatiile vor fi mixte, favorizand depunerile de polei. Vantul va prezenta intensificari locale, cu viteze de peste 60...70 km/h.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

Pentru intervalul 09 decembrie, ora 17:00 - 11 decembrie, ora 15:00, ANM a emis o avertizare de tip cod galben de vreme rea. In perioada mentionata in Carpatii Meridionali si de Curbura sunt anuntate ninsori abundente, strat consistent de zapada, intensificari ale vantului si viscol in special la altitudini mari. De asemenea, in sudul Banatului, nordul Olteniei si al Munteniei, sud-estul Moldovei vor cadea ploi insemnate cantitativ.

 „In Carpatii Meridionali si de Curbura temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m si se va depune strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafala de peste 90...100 km/h si va fi viscol ce va determina scaderea vizibilitatii.

In sudul Banatului, nordul Olteniei si al Munteniei, precum si in sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi insemnate cantitativ, iar cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si pe arii restranse 50...70 l/mp.”, anunta ANM.

 Vremea in Bucuresti

In Bucuresti vremea se va mentine inchisa si rece in in intervalul 09.12.2020 ORA 06:00 - 09.12.2020 ORA 18:00

“Vremea se va mentine inchisa si rece. Vantul va sufla moderat, cu rafale de pana la 35...40 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad.”, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea