Social

Aventura unei fibule de argint - o introducere in orfevreria dacica

Miercuri, 7 mai 2008, ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38) va avea loc conferinta "Aventura unei fibule", sustinuta de arheologul Daniel Spanu, cercetator la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan".

Evenimentul face parte din seria de conferinte cu public "Intilniri si (re)intalniri la ICR". Discutiile vor fi moderate de Prof. Dr. Alexandru Vulpe, membru corespondent al Academiei Romane.

Conferinta este dedicata unei dintre fibulele de argint pastrate in colectiile Muzeului de istoria artei din Viena, piesa multa vreme ignorata de cercetarea din Romania. Vor fi abordate posibile ipoteze cu privire la provenienta fibulei de la Viena, cateva probleme legate de morfologia si ornamentica fibulelor din perioada tarzie a celei de a doua epoci a fierului, precum si aspecte legate de semnificatia lor sociala si simbolica. Dezbaterea va prilejui o introducere in problemele centrale ale orfevreriei dacice.

Daniel Spanu a sustinut o teza de doctorat cu titlul Piesele de orfevrerie din Dacia din secolele I a.Chr. - I p. Chr. in cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti, a participat la numeroase campanii arheologice in Romania, Franta, Germania si Georgia, a fost bursier Tyssen-Humboldt la Institutul de Arheologie Preistorica din Berlin si a beneficiat de stagii de documentare la Muzee din Viena si Budapesta si la Institutul Arheologic German din Berlin.

Accesul publicului la conferinta este liber.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.