Social

La Teatrul Odeon, perioada 5 – 16 mai, incepe cu un spectacol de Peter Brook si se incheie cu un spectacol de Andrei Serban

In cadrul Festivalului International Shakespeare, Teatrul Odeon gazduieste in zilele de 5, 6 si 7 mai, ora 18.30, spectacolul Marele inchizitor dupa F.M. Dostoievski, in regia lui Peter Brook, cu Bruce Myers, productie a companiei Theatre des Bouffes du Nord, Paris, Franta.

Iar in perioada 12-16 mai Teatrul Odeon prezinta zilnic, intr-o serie limitata , spectacolul Spovedanie la Tanacu, dupa romanul jurnalistic omonim de Tatiana Niculescu Bran, in regia lui Andrei Serban.

Proiectul este dezvoltat in coproductie cu Institutul Cultural Roman, in cadrul Academiei Itinerante Andrei Serban (o initiativa a ICR New York) si are ca distributie un grup de tineri actori ce provin de la diverse teatre din tara: Csilla Albert, Richard Balint, Lamia Beligan, lonut Caras, Ramona Dumitrean, Cristian Grosu, Catalin Herlo , Cristina Holtzli, Nicoleta Lefter, Mara Opris, Relu Poalelungi, Andrea Tokai, Florentina Tilea, iar elementele scenografice sunt semnate de Oana Lazar.

Academia Itineranta a fost lansata ca un proiect pilot de catre Institutul Cultural Roman de la New York si Asociatia ECUMEST, in vederea construirii unui program pe termen lung conceput in jurul personalitatii artistice a lui Andrei Serban.

Spectacolul de la Teatrul Odeon reprezinta a treia etapa a proiectului ce a inceput  in 2007, sub forma unui laborator de creatie, ce s-a desfasurat intr-o prima faza la Plopi, o rezidenta din Muntii Apuseni, si a continuat in a doua etapa la New York, timp de 3 saptamani, finalizandu-se cu o prezentare sustinuta pe 1 octombrie la Teatrul La MaMa E.T.C. din New York, locul mitic al debutului regizoral al lui Andrei Serban.

Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran s-a aflat, impreuna cu regizorul si grupul de actori, atat la Plopi cat si la New York, lucrand la dramatizarea propriului roman in perioada de pregatire si pe durata efectiva a atelierului. Spectacolul ce va fi prezentat la Teatrul Odeon, pastreaza in mare parte aceeasi echipa de actori si are la baza o noua versiune a textului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea