Social

# pesticide cancerigene #alerta alimentara #pesticide #chiftele #alerta

ALERTA ALIMENTARA! Produs consumat frecvent de romani, retras de la raft! Este contaminat cu pesticide cancerigene

O noua alerta alimentara in Romania! Un produs consumat frecvent de romani a fost retras din magazine deoarece s-a descoperit ca este contaminat cu pesticide cancerigene.

Este vorba despre doua tone de chiftele care contine oxid de etilena, un compus chimic interzis in Uniunea Europeana.

Cei care au cumparat aceste produse sunt rugati sa nu le consume si sa restituie marfa in magazinele de unde le-au achizitionat!

"Este vorba de aproximativ 2 tone de chiftele in care s-a identificat prezenta oxidului de etilena. Am fost notificat aseara de catre un alt stat membru. Pe aceasta cale, atrag atentia in mod deosebit lanturilor de magazine care au comercializat aceste chiftele sa afiseze public, la vedere, care este tipul si lotul acestor produse, pentru ca cei care au cumparat produsul sa il poata identifica si returna. Este foarte important asta! 

Inca de aseara au fost retrase de pe rafturi, dar au fost comercializate o parte din aceste chiftele, asa ca rog public ca supermarketurile sa afiseze fotografia produsului la intrarea in magazin, pentru a putea fi adus inapoi de clienti", a declarat Mihai Ponea, directorul ANSVSA, miercuri, la un post TV.

Intrebat daca poate oferi detalii despre magazinele in care au fost comercializate, dar şi despre ce tip de chiftele este vorba, directorul ANSVSA a raspuns ca „in cel mai scurt timp, ANSVSA va pune public pe site aceste produse. Atrag atentia comerciantilor ca atat timp cat vand in Romania produse alimentare, au obligatia ca ele sa fie sigure. Daca se depisteaza un risc, au obligatia sa informeze consumatorul. Altfel, vom lua masuri drastice, pana la suspendarea supermarketurilor. Nu ne jucam cu siguranta cetateanului!”.

„Am retras peste 90% din aceste produse. Cele comercializate trebuie readuse in magazin sau distruse de cumparatori. Oxidul de etilena este o substanta folosita pentru a distruge bacteriile, este ca un dezinfectant. Pentru a nu mucegai pe timpul transportului. In ceea ce priveşte intoxicarea sau imbolnavirea pe loc, nu e posibil. In cantitati infime, nu produce efecte pe loc. Daca mancam 100 de inghetate, pe termen lung poate produce efecte cancerigene, cardiace, afectiuni pulmonare. De aceea este interzis sa fie prezent in alimente”, a mai declarat Mihai Ponea.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea