Social

#furtuna de gheata # vremea se raceste #avertizare meteo #grindina #furtuna #romania

Romania, lovita de o furtuna rece! Avertisment de grindina si vreme rea pentru aproape toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Potrivit ANM vremea se va raci accentuat spre finalul saptamanii si se vor semnala ploi, vijelii si caderi de grindina in cea mai mare parte a teritoriului. 

Cod Galben de ploi, vijelii si grindina

In intervalul 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00, o mare parte a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in Moldova, in cea mai mare parte a Munteniei si local la munte si in Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25...45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse si in restul teritoriului”, avertizeaza ANM.

Vremea rea va continua insa in intervalul 05 august, ora 12:00 – 07 august, ora 10:00, timp in care se va extinde pe intregul teritoriu al tarii. Teperaturile vor scadea si se vor semnala frecvent fenomene precum instabilitate atmosferica accentuata, caderi de grindina si ploi. 

“In intervalul mentionat, incepand dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe intervale scurte sau prin acumulare 20...40 l/mp si izolat 50...60 l/mp.”, anunta ANM.

Surse foto: piqsels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea