Social

#bebelusi #gratuit #lapte praf

Afla care mame mai primesc lapte praf gratuit pentru bebelusi

Ministerul Sanatatii a modificat lista de conditii de acordare a laptelui praf pentru copiii intre 0 si 12 luni. Criteriile vor fi medicale, nu sociale. Doar 11.000 de bebelusi vor primi lapte praf gratuit fata de 40.000 in 2010.

Laptele praf gratuit va fi disponibil doar bebelusilor cu mame bolnave sau care nu iau in greutate suficient in primele saptamani de viata.

Masurile noi redactate de Ministerul Sanatatii au ca scop si incurajarea mamelor cu privire la alaptarea la san, considerata cea mai sanatoasa hrana pentru micuti.

"A fost completata lista cu afectiunile de care sufera mamele si nu pot sa alapteze, introducandu-se epilepsia si insuficienta hepatica, iar daca bebelusul nu se recupereaza in primele doua saptamani si nu ia in greutate, inregistrand mai putin de 500 de grame, poate beneficia, de asemenea, de lapte praf", a explicat medicul Mihaela Bardos, Seful Departamentului Programe Nationale din Ministerul Sanatatii, citata de EVZ.ro.

Printre motivele medicale care pot impiedica mama sa alapteze natural se numara TBC pulmonar activ, neoplazii, septicemie , boli psihice grave , scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, infectie cu HIV, dar si tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea