Social

#coruptie #china

Coruptie in China: functionarii fura si fug in SUA

Banca Centrala din China a lansat un raport in care avertizeaza asupra coruptiei in crestere din administratia publica. Intre 1995-2008, in jur de 18.000 de oficiali de rang inalt au furat 120 miliarde de dolari din banii publici.

Coruptia a devenit o amenintare la adresa Partidului Comunist din China, arata raportul Bancii Centrala Chineze.

China a pierdut aproximativ 120 miliarde de dolari intre anii 1995-2008, bani furati de aproximativ 18.000 de oficiali de rang inalt, care au fugit cu ei din tara.

Destinatiile preferate ale fugarilor chinezi sunt SUA, Canada, Australia si Olanda, potrivit cotidianului "USA Today", citat de EVZ.ro.

Metodele utilizate pentru transferul ilegal al banilor includ deschiderea unor conturi in strainatate, infiintarea unor companii offshore fictive, emiterea unor documente comerciale false, transferul banilor catre rude, amante si prieteni din strainatate, investitii in afara tarii dar si contrabanda cu bani.

In functie de gravitatea actului de coruptie, functionarii chinezi pot fi condamnati la pedeapsa cu moartea pentru faptele lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea