Social

#planuri 2015 #reusita rezolutii #obiective 2015 #rezolutii 2015 #rezolutii An Nou #rezolutii

4 trucuri de la psihologi ca sa iti indeplinesti rezolutiile de Anul Nou

Obisnuiesti ca in ultima zi din an sa-ti faci o lista cu dorintele si obiectivele pe care doresti sa le indeplinesti in anul urmator? Daca vrei sa le transformi in realitate pana la finele celor 365 de zile ale anului ce vine, iata patru trucuri recomandate de psihologi menite sa iti asigure succesul.

1. Priveste-ti obiectivele cu relaxare. Cu cat iti doresti mai mult ceva, cu atat ai mai putine sanse sa il obtii! Un studiu publicat recent in Behavioral Science and Policy arata ca avem tendinta sa consideram ca bunele noastre intentii sunt suficiente, insa aceasta atitudine ne impiedica sa luam masuri concrete. Pune pe hartie, deci, un plan detaliat pentru a-ti spori sansele de reusita si nu cadea in plasa delasarii. 

2. Scapa de planul B. Este totul sau nimic: o serie de studii recente au demonstrat ca planurile de rezerva nu fac decat sa ne saboteze eforturile de a ne atinge obiectivul initial.

3. Imparte un obiectiv major in etape mici. Ti-ai propus sa citesti 24 de carti pana la sfarsitul anului? Risti sa fii coplesit de amploarea telului tau! Pentru a-l atinge, imparte-l in pasi marunti: citeste doua carti pe luna, spre exemplu.

4. Vointa nu este o resursa inepuizabila. Prin urmare, foloseste-o cu intelepciune pentru a rezista tentatiilor majore care iti saboteaza eforturile!

Sursa foto: lifehacker.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea