Showbiz

#2008 #cannes #benicio del toro #festival de film #cuba #proiectat #steven soderbergh #film #che

"Che"-ul lui Steven Soderbergh - proiectat si in Cuba

Pelicula biografica , despre viata liderului revolutionar argentinian Ernesto “ Che ” Guevara, care a luptat alaturi de Fidel Castro in revolutia cubaneza, va fi proiectat in cele din urma in Cuba. Filmul va fi prezentat in cadrul din Cuba care va avea loc luna viitoare, informeaza Yahoo! News.

Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute de Ivan Giroud, directorul Festivalului de Film latino-american ce se va desfasura la Havana. Giroud a mai declarat ca Che va avea parte de o prezentare speciala, insa nu va fi inclus in nicio categorie competitionala.

In luna iulie anul acesta, presedintele festivalului, Alfredo Guevara, afirma ca productia nu va fi difuzata in Cuba daca prezinta atacuri la adresa lui Fidel Castro, liderul comunist care a condus Cuba timp de 49 de ani dupa revolutia din 1959.

Che este un film de peste patru ore format din doua parti, nu i-a permis sa realizeze filmul in Cuba din cauza embargoului impus tarii comuniste si care dureaza de 46 de ani.

Che va fi lansat in Romania in martie 2009.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea